Bueno škoricové osie hniezda – jesenný recept, ktorý musíš vyskúšať

Bueno škoricové osie hniezda

Predstavte si kombináciu mäkkého, voňavého cesta s vrstvami sladkej plnky, ktorú ešte umocňuje lieskovoorieškový krém a jemná škoricová chuť. Už len tá vôňa, ktorá sa pri pečení šíri po dome, je zážitok sám o sebe!

Ak ste teda milovníkom jemných, nadýchaných dezertov, potom by ste rozhodne mali vyskúšať Bueno škoricové osie hniezda. Toto sladké potešenie (doslova) kombinuje tradičnú chuť škoricových osích hniezd, ktoré na jeseň nemôžete vynechať, s krémovým lieskovoorieškovým nádychom. Výsledok? Dezert, ktorý mizne zo stola rýchlejšie, než by ste čakali.

Vyskúšajte aj: Dokonalý jesenný víkendový recept – gaštanové lievance podľa Adriany Polákovej

Ingrediencie na Bueno škoricové osie hniezda 

Cesto na osie hniezda:

  • 1 PL medu
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 340 ml mlieka
  • 525 g hladkej múky
  • 3 PL hnedého cukru
  • 60 g masla
  • Štipka morskej soli

Plnka z lieskovoorieškového krému:

  • 80 g lieskovoorieškového krému
  • Maslo
  • Škorica

Krémová poleva z lieskovoorieškového krému:

  • 65 g masla
  • 113 g krémového syra
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 130 g práškového cukru
  • 2 PL lieskovoorieškového krému

Na ozdobenie:

  • Nutella
  • Lieskové oriešky

Odporúčame: Kysnuté škoricové mašle: Voňavé pečivo ako od babičky, ktorému sa nedá odolať!

Postup na Bueno škoricové osie hniezda

  • V miske zmiešajte med, mlieko a dajte zohriať do mikrovlnnej rúry na približne 30 sekúnd až 1 minútu, kým zmes nebude vlažná (nie horúca).
  • Pridajte droždie, zamiešajte a nechajte aktivovať.
  • Vo väčšej miske zmiešajte múku, cukor a soľ. Pridajte rozpustené maslo a kvások.
  • Pomocou mixéra alebo ručne miešajte cesto 5-10 minút, kým sa nevytvorí kompaktná guľa.
  • Cesto prikryte vlhkou utierkou a nechajte kysnúť 1-2 hodiny.
  • Po vykysnutí vyvaľkajte cesto do obdĺžnika a potrite rozpusteným maslom (voliteľné). Pridajte lieskovoorieškový krém a posypte škoricou.
  • Cesto zrolujte a narežte na 8-10 slimákov.
  • Preložte ich do pripravenej formy, zakryte a nechajte ešte 20-30 minút kysnúť.
  • Rúru predhrejte na 180 °C a osie hniezda pečte 15-25 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
  • Medzitým pripravte polevu, a to zmiešaním krémového syra, masla, vanilkového extraktu, práškového cukru a lieskovoorieškového krému.
  • Hotové osie hniezda nechajte trochu vychladnúť a potrite polevou.
  • Na záver ozdobte Nutellou a posypte nasekanými lieskovými orieškami.

Bude vás zaujímať: Toto musíte skúsiť – vegan karamelové jablká v lístkovom ceste

Už len pri čítaní receptu nám mierne stekajú sliny. Tieto Bueno škoricové osie hniezda sú skutočným pôžitkom pre chuťové poháriky. Získajú si vás kombináciou bohatej, nadýchanej textúry a jemného lieskovoorieškového krému, ktorý dáva klasickým škoricovým osím hniezdam nový rozmer. Ich vôňa naláka každého v okolí!

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @emilygough

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.