Pripraviť deťom chutné jedlo nad ktorým nebudú ohŕňať nos býva často krát ťažšie ako by sme si želali. Pridaním akejkoľvek zeleniny sa táto úloha ešte komplikuje a vy namiesto varenia obeda rozmýšľate nad tým, ako dobre zamaskovať tú mrkvu či hrášok v jedle. Recept na falošnú tresku z knihy Z hrnca do rozprávky si obľúbite nielen vďaka jeho ľahkej príprave či chuti, ale najmä pre zdravú verziu tohto obľúbeného šalátu.
Recept (4 porcie):
- 400 g karfiolu
- 200 g mrkvy
- 1 cibuľa
- 150 g domácej majonézy
- 50 g kyslej smotany
- soľ
- mleté čierne korenie
- ocot
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Z hrnca do rozprávky (recenzia)
Karfiol a mrkvu uvaríme al dente (nie domäkka). Polouvarenú zeleninu nakrájame nadrobno a dáme do misky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, majonézu zmiešanú so smotanou a všetko zľahka premiešame. Dochutíme soľou, čiernym korením a octom.
Dobrú chuť!
Zdroj foto: www.luci.sk