Hrnčeková kuchárka (recenzia)

Známi autori kuchárskych kníh Zdenka a Vladimír Horeckí pripravili tento krát pre čitateľov zmes sladkých a osvedčených receptov. Kniha Hrnčeková kuchárka sa v kníhkupectvách pravdepodobne dlho neohreje. Stovky receptov, ktoré pripravíte z dostupných surovín je pre slovenské gazdinky zaručený recept na úspech. 

 

Kniha Hrnčeková kuchárka už v názve napovedá, že odmerky a váhy môžete nechať bokom. Vaším meradlom bude hrnček. V popísaných ingredienciách pri receptoch nenájdete mierku v gramoch, ale pojmy ako kocka, téglik či hrsť. Nemusíte sa však báť, všetky tieto meradlá sú vysvetlené v úvode, kde nájdete aj presnú gramáž jedného hrnčeka či "kocky" masla. Keď pečiete z tejto knihy, tak to robíte intuitívne. Ak je cesto riedke, pridáte múku a naopak. 

 

Odporúčame prečítať:  Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko (recenzia)

Hrnčeková kuchárka

Zdroj: Shutterstock®

"Máte radi vlastnoručne pripravené múčniky, ale dokáže vás odradiť zdĺhavá príprava a komplikované váženie surovín? Hrnčeková kuchárka, v ktorej nájdete až 300 praktických receptov na prípravu osvedčených sladkých múčnikov na každú príležitosť. Zabudnite na kuchyňu plnú hrncov, misiek, odmeriek a váh. Svoje obľúbené múčniky teraz pripravíte rýchlo a ľahko, pretože všetky potrebné suroviny si dokážete odmerať jediným obľúbeným hrnčekom." 

 

Odporúčame prečítať:  Braňo Deák - Chute a vône života (recenzia)

Hrnčeková kuchárka

Zdroj: Shutterstock®

V knihe nájdete 300 receptov zameraných na sladké múčniky, no v závere je kapitola venovaná aj slaným koláčom. Okrem nej je kniha rozdelená do 10 kapitol: koláče z kysnutého, treného, piškótového a lístkového cesta, nepečené múčniky, bábovky a chlebíčky, slané koláčiky k vínu, rezy, zákusky, rolády, múčniky na sviatočné dni, torty, vyprážané múčniky a múčniky z panvice, drobné pečivo a spomínané slané koláče a chlieb.

 

Na prvých stranách knihy sa pred receptami nachádzajú aj základné postupy na prípravu piškótového, lístkového, odpaľovaného, kysnutého a maslového cesta. To poslúži ako dobrý základ pri pečení akéhokoľvek dezertu, takže je to skvelá pomôcka. 

 

Odporúčame prečítať: Napečené s láskou 2 (recenzia)

Hrnčeková kuchárka

Zdroj: Shutterstock®

Hrnčeková kuchárka ponúka rôzne druhy receptov medzi ktorými môžete nájsť martinské rezy, pomarančovú roládu, medové kolieska, parížske rožky či makovú tortu. Pri každom recepte nájdete množstvo ingrediencií a zrozumiteľne spracovaný postup. Chýbajú však veľkosti plechov na koláče a popis ako "stredne veľký hlbší plech" nemusí byť každému dostačujúci. Najlepšie je teda riadiť sa vlastným odhadom a vybrať podľa seba.

 

Fotografie koláčov a dezertov sa nachádzajú pri väčšine receptoch. Fotky patria na dnešnú dobu medzi menej kvalitné, ale na dotvorenie predstavy o dezerte sú postačujúce. Pri niektorých receptoch nájdete aj fotopostup, čo je opäť plus najmä pri náročnejších dezertoch. 

 

Odporúčame prečítať: Lasagne emiliane od dvoch gurmánov

Hrnčeková kuchárka

Zdroj: Shutterstock®

Kniha Hrnčeková kuchárka vám uľahčí pečenie bez váženia a ponúkne množstvo sladkých receptov, ktorými nič nepokazíte. Je to klasická sladká kuchárka, ktorá používa cukor, maslo, múku, mlieko a iné bežné ingrediencie. Aj keď v súčasných módnych diétach podliehajú kritike, dezerty z nich sú stále tie najchutnejšie. 

 

Odporúčame prečítať: Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou

Hrnčeková kuchárka

Zdroj: Shutterstock®

Hrnčekovú kuchárku si môžete zakúť na BUX.sk - bežná cena 13,99€ - tu v zľave za 13,01€.

 

Zdroj foto: www.luci.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

16.11.2014 09:47

"hrčekové" varenie mám rada hlavne keď máme chuť na nejakú dobrotu a nie je veľa času na prípravu, táto kniha sa mi veľmi páči a určite sa po nej v obchode pozriem

Vaše meno:

Helena Povalova

Helena Povalova

16.11.2014 16:22

Je to super pečenie....

Vaše meno:

Andrea Vidová

Andrea Vidová

16.11.2014 16:51

no môže byť fajn keď sa človek ponáhľa.Mám doma kuchársku knihu v ktorej sú tiež hrnčekové recepty pre začínajúce gazdinky a veľa to pomôže

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

13.11.2021 20:14

Tak toto je kniha presne pre mňa, zbožňujem rýchle hrnčekové koláče :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.