Hurmikaki mágia v pohári: Tento koktail musíte vyskúšať!

Nápoj z hurmikaki

Ak hľadáte koktail, ktorý spojí sezónnu atmosféru s rafinovanou chuťou, ste na správnom mieste! Tento „Persimmon Mezcal Sour“ je ako stvorený na sezónne oslavy, rodinné stretnutia alebo len tak na večer pri krbe. S ľahkou citrusovou sviežosťou, jemnou sladkosťou ovocia hurmikaki a dymovým dotykom mezcalu si tento koktail ľahko získa vaše chuťové poháriky. A nebojte sa, príprava je tak jednoduchá!

Reklama

Recept na sezónny hurmikaki nápoj

Ingrediencie na hurmikaki drink:

  • 1 vaječný bielok
  • 10 ml limetkovej šťavy
  • 15 ml grapefruitovej šťavy
  • 30 ml hurmikaki pyré
  • 15 ml hurmikaki sirupu (môžete použiť aj javorový)
  • 30 ml tequily
  • 30 ml mezcalu (destilát z agáve)
  • Ľad
  • Plátok hurmikaki na ozdobu

Postup na hurmikaki drink: 

  • Všetky ingrediencie (okrem ľadu) vložte do šejkra. Tento krok je kľúčový pre vytvorenie bohatej peny, a to vďaka vaječnému bielku.
  • Pridajte ľad a znovu pretrepte. Poriadne! Nech sú chute krásne spojené a kokteil dobre vychladený.
  • Nápoj preceďte do pohára a ozdobte plátkom hurmikaki. Ak chcete byť extra kreatívni, môžete pridať štipku škorice alebo jedlého zlata.
Reklama

hurmikaki koktail
Instagram / @join_jules

Ako si prirpaviť hurmikaki sirup?

Pripraviť si hurmikaki sirup doma je jednoduchšie, než by ste si mysleli. Tento sirup dodá vášmu koktailu unikátnu sladkosť a jemnú chuť hurmikaki, ktorá je ideálna pre jesenné a zimné obdobie. A bonus? Je to úplne čerstvé a bez zbytočných prísad.

Na prípravu domáceho hurmikaki sirupu zmiešajte šálku vody, šálku cukru a šálku hurmikaki pyré (pripraveného z rozmixovaného zrelého hurmikaki) v hrnci. Zmes zahrievajte na strednom plameni, kým sa cukor nerozpustí, potom znížte teplotu a nechajte jemne prebublávať asi 5-10 minút, pričom občasne premiešajte. 

Hotový sirup nechajte vychladnúť a podľa potreby preceďte, aby ste získali hladkú konzistenciu. Prelejte do sklenenej nádoby a skladujte v chladničke až 1-2 týždne. Tento sirup je skvelý nielen to tohto receptu, ale aj do iných koktailov, čajov, limonád či ako poleva na dezerty.

Zamilujete sa! 

Jesenná atmosféra v každom dúšku! Hurmikaki, citrusy a dymový mezcal vytvárajú dokonalú harmóniu chutí, ktoré evokujú chladné zimné večery. Navyše, tá bohatá pena a čerstvý plátok hurmikaki premenia nápoj na umelecké dielo. Na prvý pohľad možno vyzerá náročný, ale zaberie len pár minút!

Tip na vylepšenie: Ak nechcete používať vaječný bielok a vytvoriť vegánsku verziu, môžete ho nahradiť aquafabou (voda z konzervovaného cíceru). Pena bude rovnako krásna.

Reklama

Tento recept je dôkazom toho, že hurmikaki nie je len chutné, ale aj plné vitamínov. Ani nehovoriac o tom, že tento sladký oranžový poklad je bohatý na vitamíny A, C a antioxidanty. Koktail tak nielen osvieži, ale pridá aj niečo prospešné pre vaše zdravie (na alkohol tentokrát nepozeráme, sú predsa sviatky!).

Zdroj úvodnej fotky: Instagram / @join_jules

5/5 - 1 hlasov

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE