Indický chlieb naan plnený syrom – pochúťka z 5 surovín a vo verzii bez kysnutia

Indický chlieb naan

Indický chlieb naan je tradičný plochý chlieb, resp. chlebová placka, ktorá pochádza z indického subkontinentu. Stal sa obľúbeným po celom svete. Pripravuje sa z pšeničnej múky, jogurtu, kvasníc, soli a vody. Tradične sa pečie v hlinenej peci, ktorá dodáva chlebu jeho charakteristickú chuť a textúru. Naan sa často podáva ako príloha k rôznym druhom karí, alebo sa používa na naberanie omáčok a dipov.

Klasický naan sa môže pripravovať s rôznymi príchuťami a náplňami, vrátane cesnaku, byliniek či syra. Hoci tradičný postup zahŕňa kysnutie cesta, ktoré môže trvať niekoľko hodín, dnes vám prinášame tip na jednoduchší recept na naan bez kysnutia. Tento rýchly recept je ideálny pre tých, ktorí si chcú vychutnať čerstvý a chutný naan bez dlhého čakania.

Tento naan je navyše obohatený o chuť syra, čo mu dodáva extra jemnosť a lahodnosť. Syrový naa bez kysnutia je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj mimoriadne chutný. Môžete ho podávať ako prílohu k mäsovým pokrmom, alebo si ho vychutnať s rôznymi omáčkami, ako je hummus či tzatziki. Je tiež skvelým doplnkom k šalátom a hustým krémovým polievkam.

Výhodou tohto receptu je, že potrebujete iba päť základných surovín, ktoré máte pravdepodobne doma. Kombinácia múky, jogurtu, soli, prášku do pečiva a syra vám umožní vytvoriť chutné placky v priebehu niekoľkých minút. Tento recept je ideálny pre rýchlu večeru alebo obed, keď máte málo času a chuť na niečo výnimočné.

Poďme sa teda pustiť do prípravy tohto jednoduchého a rýchleho receptu na syrový naan bez kysnutia. Stačí pár minút a môžete si vychutnať čerstvý a voňavý chlieb, ktorý sa hodí k akejkoľvek príležitosti. Vďaka tomuto receptu budete mať na stole hotové placky v priebehu 10 minút!

Odporúčame: 8 spôsobov, ako pripraviť šošovicu: Tieto recepty budeš milovať!

Na syrový naan (3 ks) budeme potrebovať:

  • 100 g gréckeho jogurtu
  • 80 g hladkej špaldovej múky (alebo obyčajne)
  • 1 PL kypriaceho prášku do pečiva
  • soľ
  • 50 g nastrúhanej mozzarelly

Ako pripraviť chlebovú placku naan?

Pripravíme si misku, v ktorej zmiešame grécky jogurt, múku s kypriacim práškom a soľ. Vymiesime hutné cesto. Vzniknuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti (prípadne na viac kúskov, ak chceme viac menších placiek). Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej podložke. Do prostriedku dáme nastrúhaný syr, zabalíme a znova rozvaľkáme na tenkú placku.

Pripravené placky opekáme na suchej panvici z oboch strán do zlatista. Opečené placky môžeme potrieť rozpusteným maslom alebo olivovým olejom, zmiešaným s roztlačeným cesnakom. Tento syrový naan môžete podávať samostatne ako rýchlu pochúťku, no rovnako ako prílohu k mäsu a zelenine. Fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/lojdovale

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE