Prečo si vybrať kávovar so vstavaným mlynčekom: výhody a nevýhody tohto riešenia

kávovar so vstavaným mlynčekom

Kávovary so vstavaným mlynčekom ponúkajú množstvo výhod, ktoré oceníte, ak ste milovníkom čerstvej kávy. Vďaka mlynčeku môžete pripraviť kávu priamo z čerstvých zrniek, čo výrazne zvyšuje jej chuť a arómu. Okrem toho ušetríte čas a miesto, pretože jeden kuchynský spotrebič vo forme kávovaru nahradí menšie spotrebiče, ako napríklad externý mlynček.

Tento praktický spotrebič kombinuje funkciu mletia kávy a jej prípravu, čím zjednodušuje celý proces. Pre mnohých sa stal neodmysliteľnou súčasťou kuchyne, podobne ako hriankovače či rýchlovarné kanvice.

Odporúčame:  Ranná káva ako životabudič? Piješ ju v správny čas? Pravdepodobne nie!

Kávovar so vstavaným mlynčekom De'Longhi
De'Longhi

Výhody kávovaru so vstavaným mlynčekom

Kávovar s integrálnym mlynčekom ponúka množstvo výhod, ktoré môžu vylepšiť váš zážitok z prípravy kávy. Čerstvosť, pohodlnosť a prispôsobenie chuti sú kľúčovými faktormi, ktoré vás presvedčia o tom, že kúpa kvalitného kávovaru sa oplatí.

Čerstvosť kávy

Jednou z hlavných výhod kávovaru so vstavaným mlynčekom je možnosť pripraviť si kávu z čerstvo pomletých zŕn. Čerstvo zomletá káva má výraznejšiu a intenzívnejšiu arómu, čo výrazne ovplyvňuje chuť nápoja. Pri použití hotovej mletej kávy stráca káva časom svoju arómu a chuť, preto je mletie tesne pred prípravou kľúčové.

S automatickými kávovarmi so vstavaným mlynčekom môžete mať každý deň čerstvo zomletú kávu, čo je skutočná výhoda pre tých, ktorí chcú maximalizovať chuťový zážitok kávy aj v pohodlí svojho domova.

Pohodlnosť a efektívnosť

Kávovar s integrovaným mlynčekom prináša vysokú úroveň pohodlnosti. Už žiadne ďalšie kroky, jednoducho naplníte zásobník so zrnami a stlačíte tlačidlo.

Tento typ zariadenia automaticky pomelie potrebné množstvo zŕn a pripraví kávu v jednom cykle, čo vám šetrí čas a úsilie. Taktiež znižuje množstvo komponentov, ktoré musíte umývať, čo pridáva k celkovému komfortu pri používaní.

Neprehliednite:  Ako piť vodu ku káve správne pred alebo po?

Automatický kávovar značky De'Longhi
De'Longhi

Široká škála možností nastavenia

Mnohé kávovary s mlynčekom ponúkajú rôzne nastavenia hrúbky mletia, čím vám umožňujú prispôsobiť kávu podľa vlastných preferencií. Napríklad pre espresso je ideálne jemné mletie, zatiaľ čo pre french press sa odporúča hrubšie mletie. Táto flexibilita vám umožní experimentovať s rôznymi štýlmi prípravy kávy.

Nevýhody kávovaru so vstavaným mlynčekom

Samozrejme, že kávovary disponujú aj určitými mínusovými aspektami, ktoré pred kúpou treba zvážiť. Preto je dôležité si pred tým, ako si spotrebič zaobstaráte určite vaše očakávania a priority, na základe ktorých sa viete potom rozhodnúť. Nevýhody spojené s kávovarmi so vstavaným mlynčekom sú napríklad vyššia obstarávacia cena a veľkosť kávovaru.

Toto chcete vedieť:  Naozaj nám káva s mliekom škodí? Prečo zabudnúť na tento životabudič?

Kávovar značky De'Longhi
De'Longhi

Vyššia cena

Jednou z hlavných nevýhod je vyššia cena v porovnaní s bežnými kávovarmi. Kávovar so vstavaným mlynčekom je technologicky náročnejší a ponúka viac funkcií, čo sa premieta do jeho ceny. Avšak pre vášnivých kávičkárov, ktorí oceňujú kvalitu a čerstvosť, sa táto investícia oplatí. Okrem toho tento druh kávovaru šetrí aj váš čas, pretože celý proces prípravy zvládne sám.

Hlučnosť

Mletie kávy môže byť hlučné, čo môže byť rušivé, najmä ráno, keď je ticho a pokoj. Ak máte citlivé uši alebo bývate v byte s tenkými stenami, môže to byť aspekt, ktorý zvážite pred kúpou kávovaru s mlynčekom. Avšak tomuto problému sa nevyhnete ani vtedy, ak si kúpite externý mlynček.

Jediné riešenie tohto problému je kupovať vopred namletú kávu, avšak ta stráca na chuti a aróme. Prvotriedni výrobcovia kávovarov, ako napríklad talianska značka De'Longhi, disponujú kvalitnými výrobkami, kde sa snažia eliminovať hluk z mletia čo najviac.

Vyskúšajte:  Pridajte tieto 3 KORENINY do RANNEJ KÁVY na zrýchlenie metabolizmu!

Veľkosť prístroja

Aj keď kávovar so vstavaným mlynčekom šetrí miesto oproti samostatnému mlynčeku a kávovaru, stále ide o väčší spotrebič než bežný kávovar. Ak máte v kuchyni obmedzený priestor, môžete zvážiť, či sa vám tento prístroj zmestí  do vášho priestoru.

Kávovar so vstavaným mlynčekom je skvelým riešením pre milovníkov kávy, ktorí si chcú vychutnať čerstvo zomletú kávu priamo doma. Hoci je tento typ kávovaru zvyčajne drahší a vyžaduje viac údržby, výhody čerstvosti a pohodlia, ktoré prináša, sú pre mnohých neoceniteľné. Ak ste nadšenec kvalitnej kávy a hľadáte praktický spôsob, ako ju pripraviť, automatické kávovary so vstavaným mlynčekom môžu byť tým pravým riešením pre vašu kuchyňu.

Zdroj úvodnej fotky: De'Longhi

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE