Objavte najnebezpečnejšie pláže na svete – neuveríte, čo všetko vám tam hrozí!

Najnebezpečnejšie pláže sveta

Na pláž si chodíme oddýchnuť. Práve tam vyhľadávame krásu a pokoj. Avšak, niektoré z nich sú známe svojimi skrytými nebezpečenstvami, ktoré môžu premeniť príjemný výlet na nočnú moru. V tomto článku vám predstavíme niektoré z najnebezpečnejších pláží na svete, ktoré by mali byť na vašom radare nielen kvôli kráse, ale aj kvôli potenciálnym rizikám.

Než sa rozhodnete navštíviť niektorú z týchto pláží, je dobré si vopred zistiť všetky potrebné informácie a byť pripravený na možné nebezpečenstvá. Či už ide o silné morské prúdy, nebezpečné žraloky alebo toxické medúzy, tieto pláže sú miestom, kde by ste mali byť vždy na pozore. Ak sa na toto pripravíte, môžete si užiť ich krásu a zároveň zostať v bezpečí.

Zaujme vás:  Chystáš sa do Paríža? Toto je 10 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú turisti

8 najnebezpečnejších pláži sveta:

1. Pláž Hanakapiai, Havaj

Havajské ostrovy sú synonymom pre rajské pláže, no Hanakapiai Beach na ostrove Kauai je výnimkou. Táto nádherná pláž je známa svojou divokou prírodou a tiež silnými prúdmi, ktoré môžu byť smrteľne nebezpečné. Plávanie je tu oficiálne zakázané, pretože prúdy môžu človeka rýchlo vtiahnuť do hlbokého mora, z ktorého je takmer nemožné sa dostať. Od roku 1970 tu prišlo o život viac ako 80 ľudí.

2. Cape Tribulation, Austrália

Cape Tribulation v Queenslande je ďalšou plážou, ktorá na prvý pohľad vyzerá idylicky, ale skrýva v sebe množstvo nebezpečenstiev. Táto oblasť je domovom krokodílov, ktoré sú známe svojou agresivitou a schopnosťou zaútočiť bez varovania. Okrem toho sa tu môžete stretnúť s morskými medúzami, ktoré spôsobujú bolestivé a niekedy smrteľné popŕhlenia. Z tohto dôvodu sú tu ľudia varovaní, aby sa plávaniu, najmä počas sezóny medúz.

Neprehliadnite:  Ako “snackovať” a zlepšiť si pri tom pleť?

Cape Tribulation, Austrália
INSTAGRAM / @harrisoncandlin

3. Praia de Boa Viagem, Brazília

Praia de Boa Viagem v brazílskom meste Recife je jednou z najznámejších pláží v krajine. Na prvý pohľad sa môže zdať ako rajské miesto s jemným pieskom a teplým morom. Avšak táto pláž je nechválne známa vysokým výskytom útokov žralokov. Recife má jednu z najvyšších mier útokov žralokov na svete, pričom veľká časť z nich sa odohrala práve na tejto pláži. Miestne autority tu často vydávajú varovania pre plavcov, aby sa vyhli plytkým vodám, kde sú útoky najčastejšie.

4. Fraser Island, Austrália

Austrálska Fraser Island je najväčší piesočný ostrov na svete a patrí medzi miesta svetového dedičstva UNESCO. Napriek tomu, alebo práve preto, je Fraser Island aj jednou z najnebezpečnejších pláží. Ostrov je domovom nebezpečných druhov medúz, ktoré môžu spôsobiť vážne zranenia alebo dokonca smrť. Ďalším nebezpečenstvom sú jedovaté pavúky a hady, ktoré oblasť obývajú. Okrem toho sú tu známe aj silné prúdy a podvodné piesočné lavice, ktoré môžu byť zradné pre plavcov.

Obvajte spolu s nami:  Najkrajšie nudapláže Slovenska: Zaži kúpanie trochu inak!

Fraser Island, Austrália
INSTAGRAM / @theverticalpixel

5. Pláž Zipolite, Mexiko

Mexiko ponúka niekoľko klenotov. Mexická pláž Zipolite na pobreží Oaxaca je známa svojou krásou, ale aj smrteľnými vlnami. Táto pláž, ktorej názov pochádza z aztéckeho jazyka a znamená „miesto mŕtvych“, má jedny z najnebezpečnejších podmorských prúdov na svete. Mnoho ľudí podcenilo tieto prúdy a bolo vtiahnutých do mora. Miestni plavčíci sú neustále v strehu, aby ľudí zachránili, no aj napriek tomu sú tu úmrtia pomerne časté.

6. Skeleton Coast, Namíbia

Pobrežie Skeleton Coast v Namíbii je známe svojou drsnou a nehostinnou náturou. Toto miesto je zmesou nebezpečných vĺn, silných vetrov a nepredvídateľného počasia. Pobrežie je posiate vrakmi lodí, ktoré tu stroskotali počas storočí, čo len podčiarkuje nebezpečnosť tejto oblasti. Hoci pláže na Skeleton Coast sú nádherné na pohľad, sú tiež extrémne zradné pre akékoľvek pokusy o plávanie alebo iné vodné aktivity.

Toto vás zaujme: Najlepšie rady, ako sa zbaviť každodenného stresu na dovolenke

Skeleton Coast, Namíbia
INSTAGRAM / @perfecthideaways

7. Gansbaai, Južná Afrika

Gansbaai, známa tiež ako „žraločia ulička“, je jedno z najlepších miest na svete pre pozorovanie veľkých bielych žralokov. Je to fascinujúca atrakcia pre dobrodruhov, ale aj miesto s veľkým rizikom. Vody okolo Gansbaai sú plné týchto obrovských predátorov, ktorí sa často priblížia veľmi blízko k pobrežiu. Plávanie v týchto vodách je vysoko rizikové, pretože útoky žralokov sú tu veľmi bežné. Oblasť je populárna pre potápanie v klietke, ale teda len pre tých, ktorí hľadajú vzrušenie na hranici bezpečnosti.

8. Chowpatty Beach, India

Chowpatty Beach v indickom Bombaji je jednou z najznámejších pláží v Indii, no zároveň patrí medzi najviac znečistené pláže na svete. Pláž je často pokrytá odpadkami a voda je silno kontaminovaná chemickými látkami a odpadmi, čo spôsobuje vážne zdravotné riziká pre každého, kto sa rozhodne zaplávať si. V kombinácii so silnými prúdmi a vlnami je plávanie na tejto pláži nielen nebezpečné, ale aj veľmi nezdravé.

Prečítajte si: Najbezpečnejšie európske mestá - týchto 7 si určite pripíš na svoj cestovateľský zoznam

Chowpatty Beach, India
INSTAGRAM / @prajai_k

Ďalšie nebezpečné pláže

  • Pláž Virginia, Virginia
  • Pláž Bolsa Chica State, Kalifornia
  • Severný Sentinel, Andamandské ostrovy
  • Kilauea, Havaj
  • Pláž Shenzen, Čína
  • Praia Do Norte, Nazare, Portugalsko
  • Severné teritórium, Austrália
  • Pláž Dumas, India
  • Zátoka Morcambe, Lancashire, Veľká Británia
  • Ostrov Reunion, Francúzsko
  • Veľký piesočný ostrov, Austrália
  • Pláž Copacabana, Brazília
  • Pláž West End, Bahamy
  • Pláž New Smyrna, Florida
  • Bikini Atoll, Marshallove ostrovy
  • Pláž Uttakleiv, Nórsko
  • Pláž Kostrového pobrežia, Namíbia
  • Pláže rieky Amazon, Brazília
  • Ostrov Mindanao, Filipíny
  • Pláž ostrova Lamu, Keňa

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @perfecthideaways, INSTAGRAM / @harrisoncandlin, INSTAGRAM / @theverticalpixel


1 komentár
Ban

Ban

03.09.2024 09:54

ja si dovolenky vyberám len podľa pláži, dokážem na nich stráviť hodiny, za pár dní ma čaká ešte jedna dovolenka na ktorú by som sa pomaly mohla začať aj baliť

Vaše meno:

Lucia

Lucia

06.09.2024 13:34

ake kufre pouzivas na cestovanie? potrebovala by som pre rodinu nejaku sadu idealne aspon troch kufrov ale neviem si vybrat

Ban

Ban

12.09.2024 21:05

ahoj, ja mám kúpenú sadu kufrov od najkufre, značku už ani neviem ale je to set troch cestovných kufrov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE