Kuchárska biblia (recenzia)

 

Kuchárska biblia od Jeni Wrightovej a Erica Treuille je v pravom slova zmysle biblia pre každého kuchára. Táto kniha sa líši od mnohých najmä tým, že neponúka len množstvo receptov, ale aj rôzne kuchárske základy a techniky, ktoré sa bežne učí človek celý život. To z nej robí takmer encyklopédiu pre kuchárov.

 

Vyše 350 strán tejto knihy vás naučí, ako správne pripraviť kvalitný vývar, vykostiť rybu, pripraviť rybacie steaky či domáce cestoviny. Všetky tieto postupy a prípravy boli spracované podľa rád šéfkuchárov, a teda odborníkov na jedlo. Kuchárska biblia vás bude sprevádzať od výberu kvalitných surovín, cez prípravu jedla až po konečné servírovanie.

 

 

Odporúčame prečítať:  Najlepšie kuchárske knihy pod vianočný stromček I.

Kuchárska biblia

Zdroj: Shutterstock®

"Kniha, vďaka ktorej odhalíte umenie šéfkuchárov, ich tipy a triky, skratky a rady. 2 000 fotografií vám krok za krokom ukážu, ako si vybrať a pripraviť suroviny, chutne uvariť a podávať hotové jedlá so širokou škálou prísad. Vyše 200 klasických receptov. A 700 návodov na zvládnutie kuchárskych techník vám zaručí kulinársky úspech. Le Cordon Bleu predstavuje srdce francúzskej gastronómie už vyše sto rokov a toto je ich Kuchárska biblia."

 

 

Odporúčame prečítať:  Najlepšie kuchárske knihy pod vianočný stromček II.

Kuchárska biblia

Zdroj: Shutterstock®

Kniha je rozdelená do pätnástich kapitol. Každá z nich sa zameriava na prípravu odlišných druhov jedál z rôznych kategórií od polievok, plodov mora, zeleniny, mäsa až po omáčky a zákusky. Na začiatku kapitol nájdete základné informácie o tom, ako si vybrať správne ingrediencie. Zistíte ako otestovať čerstvosť vajíčok alebo ako má vyzerať kôrka tvrdého syra. Ak je dobrý základ, jedlo bude o to kvalitnejšie a chutnejšie.

 

Ďalej nasledujú rôzne spôsoby prípravy jednotlivých jedál. V tomto momente je jasné, prečo je kniha označovaná za kuchársku bibliu. Na niekoľkých stranách nájdete desiatky rôznych spôsobov prípravy jednej konkrétnej suroviny. Napríklad kapitola o rybách obsahuje 15 spôsobov prípravy ryby – dusenie, grilovanie, pečenie v papieri, v listoch, v bylinkovej či slanej kruste alebo vyprážanie v orieškovom masle.

 

 

Odporúčame prečítať: Napečené s láskou 2 (recenzia)

Kuchárska biblia

Zdroj: Shutterstock®

Kuchárska biblia obsahuje stovky fotografií, ktoré sa nachádzajú pri postupoch príprav. Tak si môžete presne overiť, či vaše výsledné dielo vyzerá podobne ako na fotografii a skontrolovať postup aj výsledok. Okrem nich je v knihe aj množstvo farebných rámčekov, v ktorých nájdete ďalšie zaujímavé informácie o surovinách a receptoch.

 

Posledné strany knihy patria kapitole o využití byliniek a korenín. Nájdete v nej základné bylinky a koreniny s popisom chuti a vhodným použitím, a tiež spôsoby správneho skladovania byliniek. Bodkou na záver sú tabuľky – teploty v rúre, objemy, hmotnosti, ktoré sú prevedené do anglického merného systému. Ako správna encyklopédia aj Kuchárska biblia má na konci slovník s neznámymi výrazmi ako canelle, fondue či darne a ich vysvetlením.  

 

 

Odporúčame prečítať: Z hrnca do rozprávky (recenzia)

Kuchárska biblia

Zdroj: Shutterstock®

Kniha Kuchárska biblia nie je módnou záležitosťou ani súčasným trendom. Je to kniha na celý život s ktorou zvládnete všetky prípravy najrôznejších receptov, od najjednoduchších príprav omelety až po domáce pečenie chleba. O niekoľko rokov bude pre vás rovnako vzácna ako aj teraz.

 

 

Odporúčame prečítať: Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou

Kuchárska biblia

Zdroj: Shutterstock®

Knihu Kuchárska biblia si môžete zakúpiť na BUX.sk - bežná cena 24,90€ - tu v zľave za 23,16€.

 

Zdroj foto: www.luci.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

11.01.2015 09:29

určite veľmi zaujímavá a poučná kniha

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

19.02.2015 16:01

zaujímavý a pútavý názov určite sú tam samé skvelé recepty

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

16.05.2016 12:59

užitočná kniha

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

13.11.2021 20:22

Vyzerá veľmi dobre, mám rada kuchárske knihy, kde je všetko veľmi dobre popísané aj pre úplných začiatočníkov vo varení :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.