Lahodná a krémová zmrzlina s jahodami a karamelizovanou bazou

Vyrobiť si domácu zmrzlinu je také jednoduché a pôžitok z nej, keď si ju vychutnáte doma na balkóne či terase, stojí za to!

 

Dôležité je mať vajíčka z overeného zdroja, sójové mlieko a jogurt, ktoré dodajú ľadovej dobrote lahodnú krémovú chuť.

 

Čas prípravy: 40 minút
Tuhnutie: 6 – 9 hodín

Potrebujeme pre 4 osoby:

  • 2 vajíčka
  • 100 g + 4 lyžice cukru
  • 250 ml sójového mlieka
  • 300 g sójového jogurtu
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 bazové kvety
  • 400 g jahôd

 

Odporúčame prečítať: Zdravá a rýchla čerešňová bublanina

Zmrzlina s jahodami a karamelizovanou bazou

Zdroj: Shutterstock®

Postup

Vajíčka a 50 ml vody šľaháme ručným šľahačom, pridáme 100 g cukru a šľaháme asi 3 minúty. Mlieko prihrejeme (nevaríme) a zmiešame s vaječnou zmesou. Masu šľaháme vo vodnom kúpeli tak, aby sa vrchný hrniec nedotýkal vodnej hladiny, inak sa nám vajíčka môžu zraziť. Do masy pridáme citrónovú šťavu a jogurt. Masu miešame do vychladnutia, nalejeme do plytkej nádoby a necháme 2 – 3 hodiny tuhnúť v chladničke. Premiešame a necháme v chladničke tuhnúť ďalších 4 – 6 hodín. Kvety bazy umyjeme a necháme usušiť na bavlnenej utierke. Jahody umyjeme, očistíme a rozpolíme na polovicu. Vyrobíme si bazovo ovocný sirup. Jahody, 2 lyžice cukru, kvety oddelené od stoniek zmiešame a na pol hodinku odložíme na chladné miesto. Pripravíme si karamel. 2 lyžice cukru necháme na panvičke skaramelizovať. Karamel vylejeme na papier na pečenie, rozotrieme, posypeme kvetinkami bazy a necháme stuhnúť. Karamel narežeme na trojuholníky. Zmrzlinu, jahody a karamel naservírujeme do dezertných pohárov. Posypeme kvetmi bazy.

 

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, foto: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Milka Damašková

Milka Damašková

23.06.2017 11:56

Vyzerá to nevábne, ale chutiť to môže božsky :)

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

27.06.2017 15:22

domácu zmrzlinu som ešte neskúšala robiť, hádam je najvyšší čas pustiť sa do toho :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.