Recept: Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Pripravte pre svojich hostí niečo špeciálne. Hoci piškótovou tortou alebo punčovým rezom nemôžete nič pokaziť, tieto tradičné koláče už poznajú takmer všetci. Inšpirujte sa preto mrazenými dezertami z kuchárskej knihy Mrazené jogurty & spol., kde nájdete desiatky originálnych receptov. Jedným z nich je aj Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou, ktorý prinesie do vašej domácnosti nádych leta. 

 

Ingrediencie (6 kúskov):

 

Na zmrzlinu

  • 300 g jahôd (alebo bobuľovitého ovocia)
  • 50 ml rumu
  • 120 ml jahodového sirupu
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica pomarančového likéru

 

Na cesto

  • 75 g bielej čokolády
  • 50 g masla
  • 90 g cukru
  • ½ kávovej lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 125 g múky
  • ½ kávovej lyžičky prášku do pečiva
  • ½ kávovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 40 g jogurtu, príp. mlieka

 

Na ozdobu

  • biela čokoláda
  • ovocie

 

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Mrazené jogurty & spol. (recenzia)

Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Ako prvé umyjeme jahody (príp. bobuľovité ovocie), očistíme, osušíme a asi na jednu hodinu vložíme do mrazničky. Potom ich zmixujeme s jahodovým sirupom, pridáme citrónovú šťavu, rum a pomarančový likér. Masu dáme do zmrzlinovača alebo mrazničky a asi 30 minút mrazíme na krém.

 

Na sušienky predhrejeme rúru na 175 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu polámeme na kúsky a v horúcom vodnom kúpeli ju roztopíme. Mäkké maslo dopenista vymiešame s cukrom, vanilkovým extraktom a so soľou, pridáme vajce a postupne ešte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a jogurt. Všetko spolu vypracujeme na hladké cesto.

 

Na plech rozdelíme z cesta v čo najväčšej vzdialenosti od seba 12 kopčekov. Pečieme na strednej priečke asi 15 minút. Sušienky majú byť upečené, ale zároveň dostatočne mäkké. Necháme ich celkom vychladnúť.

 

Pred podávaním vložíme zmrzlinu do zdobiaceho vrecka. Ak treba necháme ju predtým trochu rozmraziť a zmixujeme ju. Na dezertné taniere rozdelíme šesť sušienok, nastriekame na ne zmrzlinu a zakryjeme zvyšnými sušienkami. Opatrne ich pritlačíme k sebe a ozdobíme čerstvým ovocím a bielou čokoládou. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Mrazený sendvič s jahodovou zmrzlinou

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

09.10.2016 21:31

môže to byť zaujímavé :-)

Vaše meno:

Viktor Baniar

Viktor Baniar

09.10.2016 23:11

Vyzerá to výborne :)

Vaše meno:

Stanislav V.

Stanislav V.

10.10.2016 19:41

Mňam :)

Vaše meno:

Veronika Zemanova

Veronika Zemanova

19.10.2016 14:44

asi vyskusam,vyzera to super

Vaše meno:

Gabriela Vrabľová

Gabriela Vrabľová

21.10.2016 12:41

vyzeraju skvele, na nejaku oslavu ako stvorene

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

22.10.2016 20:50

vyzerajú skvele

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 11:05

Vyzerá to naozaj lákavo :)

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:54

Sendviče mám rád

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:54

výborné

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:55

mňam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.