5-minútový vianočný dezert? Vyskúšaj mini jahodové Santa postavičky!

nepečené vianočné dezerty.jpg

Vianočné obdobie je pre mnohé z nás časom, keď spomaľujeme, vyhľadávame malé radosti a snažíme sa vytvoriť príjemnú a pokojnejšiu atmosféru. Pre mňa patrí medzi tie najobľúbenejšie aktivity rozhodne pečenie a príprava vianočných dezertov, ktoré dokážu potešiť celú rodinu a zároveň nevyžadujú hodiny strávené v kuchyni. 

No a ja pri nich dokážem vypnúť. Práve v tomto kontexte som objavila jahodové Santa postavičky, ktoré sa stali obľúbeným sezónnym receptom. Sú skutočne lahodné a navyše nevyžadujú pečenie, čo je ideálne pre hektické decembrové dni. Pretože predvianočný chaos už pomaly cítime všetci, nie je to tak? 

Reklama

Recept na mini jahodové Santa postavičky

Prvýkrát som jahodové Santa postavičky pripravovala pred dvoma rokmi a okamžite som pochopila, prečo sú tak populárne. Ich tvorba bola nielen jednoduchá, ale aj veľmi uspokojujúca - sledovať, ako sa obyčajné jahody menia na malé rozkošné postavičky. Presne tak, ku šťastiu stačí naozaj málo (haha).

No pamätám si aj to, ako som pri prvých pokusoch o jednoduché sviatočné dezerty objavila radosť z procesu samotného. Tieto chvíle ma naučili, že podstata vianočných receptov spočíva nielen v ich výsledku, ale predovšetkým v pozornosti, s akou ich pripravujeme, a v radosti, ktorú zdieľame s blízkymi. A v tomto prípade aj s deťmi, ktorých Santa postavičkami rozhodne potešíte.

Ingrediencie:

  • 10-15 veľkých čerstvých jahôd
  • 1/2 šálky roztopenej vegánskej bielej čokolády
  • 1/4 šálky vegánskeho krémového syra

Voliteľné:

  • Čierne sezamové semienka alebo čierne cukrové guličky (na oči)
  • Malé červené cukrovinky alebo poleva (na nos)
Reklama

Postup:

  • Roztopte bielu čokoládu a zmiešajte ju s krémovým syrom do hladkého krému.
  • Jahody umyte, odrežte spodok a prekrojte ich vodorovne na dve časti.
  • Na spodnú časť naneste krém a prikryte vrchnou časťou jahody.
  • Na špičku pridajte krém ako brmbolec na čiapku a prípadne malé guličky ako gombíky.
  • Dokreslite oči a nos pomocou sezamu alebo cukrových dekorácií.
  • Podávajte čerstvé a vychutnajte si mini Santa dezert!

Tipy pre dokonalý výsledok

Aby bol dezert naozaj pôsobivý, odporúčam vyberať pevné, sladké a čerstvé jahody. Krém by mal mať jemnú, ale pevnú konzistenciu, aby pri nanášaní držal tvar. Malé detaily, ako sú oči alebo gombíky, odporúčam vytvárať pinzetou alebo malou lyžičkou - presnosť totiž dokáže výrazne zvýšiť vizuálny efekt. Jahody podávajte čerstvé alebo krátko po príprave, skladovanie v chladničke znižuje ich estetickú krásu, preto je najlepšie pripraviť ich tesne pred podávaním.

Ďalšou výhodou je všestrannosť - skvelo sa hodia nielen ako samostatný dezert, ale aj ako dekorácia na tortu, cupcakes, alebo dokonca ako súčasť sviatočného raňajkového brunchu. Týmto spôsobom môžete jednoducho pripraviť kompletný sviatočný stôl. 

Inšpirácia na ďalšie vianočné recepty s hravým charakterom

Reklama

Hoci ide o sladký dezert, jahodové Santa postavičky sú omnoho zdravšou alternatívou k tradičným vianočným koláčom. Ide o dezert, ktorý môžete zaradiť do sviatočného menu bez výčitiek a pritom zachovať jeho estetický a hravý charakter.

Vyskúšajte tento recept, pohrajte sa s detailmi a vytvorte si vlastnú verziu. Veď predsa tvoriť niečo krásne a jednoduché dokáže zmierniť stres a priniesť pocit uspokojenia, ktorý je počas hektických sviatkov veľmi cenný.

Zdroj úvodnej fotky: Instagram / @veggieworldrecipes

3/5 - 1 hlasov

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE