Doba prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: 1 tlačenku
Prísady:
• 1 balíček Surimi tyčiniek
• 3 mrkvy
• 1 balíček Želatíny na vaječnú tlačenku a aspiky Dr.Oetker
• 4 PL vody
• 300 ml majonézy
• 100 ml smotany na šľahanie
• 1 zarovnaná KL soli
• štipka korenia
• šťava z 1/2 citróna
• 180 g sterilizovaného hrášku
Ešte potrebujeme:
• formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)
• potravinársku fóliu
Postup prípravy:
1. Surimi tyčinky necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Na prípravu aspiku uvaríme mrkvu do polomäkka a nakrájame na tenké hranolčeky.
2. Želatínu necháme vo vode napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame metličkou majonézu so smotanou. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V kastróliku zahrievame želatínu až do úplného rozpustenia (nevaríme!) a metličkou ihneď vmiešame do majonézovej zmesi.
3. Formu na srnčí chrbát vyložíme potravinárskou fóliou a do formy nalejeme ⅓ želatínovej zmesi. Do formy pozdĺžne naukladáme polovicu surimi tyčiniek, ktoré prekladáme mrkvou a hráškom (bez nálevu). Zalejeme ďalšou ⅓ zmesi a opäť naukladáme tyčinky, mrkvu a hrášok. Zalejeme zvyškom zmesi a odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.
4. Tlačenku vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a nakrájame na plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pečivom alebo chlebom.
TIP: Pred naliatím želatínovej zmesi môžeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou naukladať natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na plátky.
Odporúčame vyskúšať aj: Jarná šumienková torta