Vedci nás opäť poriadne šokovali a prišli s naozaj zaujímavou genetickou modifikáciou. Jeden z najväčších pestovateľov vyvíja ovocie s použitím lykopénu, ktorý je zodpovedný za farbu paradajok.
Nielenže sú tieto výnimočné ananásy sladšie ako klasické, ale ich ružová dužina dokonca získala názov "Rosé". Podľa našej redakcie to bude určite jedno z najobľúbenejších ovocí! :)
Minulý rok v decembri získal tento zaujímavý druh ananásu zelenú aj na amerických úradoch, a tak sa začala záplava ružových ananásov na všetkých sociálnych sieťach. Čo poviete, ochutnali by ste túto ružovú novinku?
Odporúčame: Physalis: Zlaté bobule s výnimočnými účinkami. To musíš ochutnať!
Na Slovensku si na ružový ananás ešte počkáme
V našich končinách si na ružový ananás ešte bohužiaľ chvíľku počkáme. Už teraz však môžete premýšľať nad všetkými zaujímavými receptami, ktoré sa s ním dajú vymyslieť. Piňa Colada z ružového ananásu, alebo ružové ananásové smoothie... No nezbiehajú sa vám slinky? Nám určite áno!
Odporúčame: Ovocný cukor: Ktoré ovocie ho obsahuje najviac?