Radi grilujete no chcelo by to zmenu. Čo takto skúsiť jednoduchý recept - Klobásy na grile so zeleninou. Príprava je rýchla a pochutná si celá rodina. Recet vás dostane svojou chuťou a jednoduchosťou. No zaručene treba siahnuť po kvalitných párkoch a už sa len tešiť na výsledok.
Grilované klobásy a čerstvá zelenina jednoducho idú k sebe!
Grilované hotové klobásy a čerstvá zelenina skutočne tvoria dokonalú kombináciu, ktorá poteší každého milovníka dobrej kuchyne. Keď sa vonku oteplí a príde čas grilovania, niet nad lepšiu voľbu, než si pripraviť tieto skvelé pochúťky.
Grilované domáce bylinkové klobásy sú populárnym jedlom na každom pikniku alebo grilovačke. Ich bohatá chuť a šťavnatosť sa perfektne dotvárajú s chuťami čerstvej zeleniny. Kým sa klobásy grilujú a rozvoniavajú, môžeme si pripraviť rôznorodú zeleninovú prílohu.
- Na grile sa skvele hodia papriky, cukety, baklažány či cibuľa.
- Stačí ich nakrájať na vhodné kusy, potrieť olivovým olejom, posypať soľou a korením a položiť na gril vedľa klobás.
- Takto sa nielen zvýrazní ich prirodzená chuť, ale aj krásne skaramelizujú a získajú príjemnú dymovú arómu.
Nezabudnime ani na šaláty – napríklad jednoduchý zeleninový šalát s rajčinami, uhorkami, avokádom a bylinkovým dressingom je ideálny doplnok k grilovaným klobásam. Pridanie čerstvých byliniek, ako je bazalka alebo petržlen, dokáže jedlo oživiť.
Kombinácia grilovaných klobás a čerstvej zeleniny ponúka skvelý zážitok pre oko i chuťové poháriky. Tak si pripravte krásny stôl plný farieb a chutí a užite si letnú atmosféru s priateľmi alebo rodinou. Grilovanie je predsa o spojení, chuti a pohode!
Grilovaná klobása s čerstvou zeleninou - ingrediencie:
- 1 balenie Gril párty balíček Mix Mecom
- 1 červená paprika
- 1 sladký zemiak
- 1 cibuľa
- 1 cuketa
- 1 lyžica medu
- 2 lyžice horčice
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky
- mleté čierne korenie
- 3 lyžice oleja
- 5 strúčikov cesnaku
- petržlenová vňať
- soľ
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Klobásový mix + čerstvá grilovaná zelenina - príprava:
Ako prvé pripravíme marinády na zeleninu a klobásky. V miske zmiešame med, horčicu, sójovú omáčku a čierne korenie. Do zmesi pridáme klobásky, všetko dôkladne premiešame a necháme 2 hodiny odstáť. Potom nakrájame na kocky zeleninu a napichujeme ju na drevené grilovacie ihlice.
V druhej miske zmiešame 3 lyžice oleja, 5 strúčikov cesnaku, petržlenovú vňať, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a vložíme do nej pripravené zeleninové špízy. Necháme odstáť tiež 2 hodiny.
Klobásky a špízy grilujeme z každej strany a počas grilovania potierame marinádou. Môžeme podávať s grilovanými šampiňónmi alebo zemiakmi.
Dobrú chuť!
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová
Aktualizované na 11.08.2024
Aktualizovaný článok: 11.08.2024