Jahodový cheesecake bez múky

Máme pre vás tip na nádhernú ovocnú tortu, ako prekvapenie pre každého oslávenca. Jej príprava je jednoduchá a čerstvé jahody už dostať aj od našich pestovateľov.

 

Naviac je bez múky a tým pádom z nej bude môcť ochutnať naozaj každý. Tak hurá do toho, pozrime sa ako si túto maškrtu pripraviť.

 

 

 

 Suroviny na korpus:

  • 120g mletých orechov / vlašské alebo lieskovce, mandle/
  • 3 vajcia
  • 60g čokolády 70%
  • 50g masla
  • 50g trstinového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • pikantný džem

 

 Postup:


1. Vaječné bielka vyšľahajte do hustej peny so štipkou soli. Žĺtky šľahajte spolu s cukrom a mäkkým maslom do peny. Do žĺtkovej peny vmiešajte mleté orechy s práškom do pečiva, pridajte na hrubo nasekanú čokoládu.


2. Na záver primiešajte sneh z bielok. Na dno tortovej formy dajte pečiaci papier, naplňte cestom a pečte cca 20-25 minút na 180 °C.

 

Odporúčame tiež:  Bezlepkové recepty: Sladké žemličky

 

recept na Jahodový cheesecake (bez múky)

Zdroj: Shutterstock®

Suroviny na náplň:

  • 250g jemného tvarohu
  • 200g kyslej smotany 14%
  • 200g šľahačky 33%
  • 130g cukru
  • 15g želatíny
  • 150 ml studenej vody
  • vanilkový extrakt / resp. vanilkový Bourbon cukor/
  • 100 g roztlačených jahôd

 

 Príprava:

 

1. Želatínu zalejte 150 ml studenej vody a nechajte cca 10 min. napučať. Šľahačku vyšľahajte do tuha a odložte do chladničky.

 

2. Tvaroh vymiešajte s kyslou smotanou, cukrom, vanilkovým extraktom. Želatínu mierne zohrejte /nevarte/ a vmiešajte do tvarohovej zmesi.

 

3. Dobre premiešajte a na záver vmiešajte vyšľahanú šľahačku.

 
Odporúčame tiež:  Zázrak menom špargľa od A po Z
 
recept na Jahodový cheesecake (bez múky)

Zdroj: Shutterstock®

 Konečná úprava:

 

1. Vychladnutý korpus vložte do tortej formy, natrite ho pikantným džemom, pokladajte polovičkami čerstvých jahôd a naplňte polovicou krému.

 

2. Dajte formu do chladničky na 10 minút. Do druhej polovice krému vmiešajte roztlačené jahody a nalejte na biely krém.

 

3. Tortu nechajte stuhnúť minimálne 3 hodiny /najlepšie cez noc/.

 

 
recept na Jahodový cheesecake (bez múky)

Zdroj: Shutterstock®

Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

10.05.2016 12:50

mnam, už teraz mám na koláčik chuť

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

10.05.2016 16:22

vase receptiky bez muky su super, samozrejme, ze recept vyskusam, uz vopred viem, ze bude mat uspech

Vaše meno:

Marcela Šagátová

Marcela Šagátová

10.05.2016 17:46

vyzerá úžasne

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

10.05.2016 19:25

takéto dezertíky sú vynikajúce hlavne v lete a už sa teším kedy si taký spravím z čerstvých práve odtrhnutých jahôd

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

15.05.2016 17:26

nenáročné na ingrediencie

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.07.2016 10:10

Wau.. hneď by som si dala.

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

18.06.2018 17:39

vyzera lákavo

Vaše meno:

Helena Zobková Šimurdová

Helena Zobková Šimurdová

23.06.2019 15:16

Tak tento recept toto leto iste vyskúšam :) a teším sa na výsledok :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.