Recept na lahodný Jablkový tart

Jablká uskladnené na zimu už potrebujú spracovať, a tak vymýšľame rôzne recepty, kde by sme ich mohli použiť.

 

Tento koláč sa dá pripraviť s rôznym ovocím (veľmi chutí s lesným ovocím, marhuľami, ale aj hruškami). Koláč je jednoduchý na prípravu, ak nemáte doma čerstvý syr, môžete použiť jemný tvaroh.

 

 

 Na náplň 1 budete potrebovať:

 

4 stredné jablká ošúpte a nakrájajte na kocky.


Vložte ich do hrnca spolu s hrebíčkom, celou škoricou a badyánom, pridajte trochu medu (podľa kyslosti jabĺk) a 4 polievkové lyžice vody. Jablká nechajte prejsť varom 3-4 minúty a nechajte vychladiť.

 

Odporúčame prečítať: Recept na pravé domáce makové šúľance

 

Recept na lahodný Jablkový tart

Zdroj: Shutterstock®

Na cesto budete potrebovať:

  • 150 g špaldovej hladkej múky
  • 80 g studeného masla
  • 60 g trstinového cukru
  • vanilkový extrakt
  • kôra z jedného citróna
  • 1 vajce
  • štipka soli

 

 Postup prípravy:

 

Zmiešajte v mise múku, cukor, vanilkový extrakt, soľ a maslo. Vytvorte drobenku a pridajte kôru z citróna a vajce. Vypracujte cesto. Formu na pečenie vymažte maslom a vložte do nej cesto. Môžete si ho predtým vyvaľkať, alebo len vtlačiť do formy. Takto pripravené cesto vložte do chladničky.

 

Odporúčame prečítať: Fašiangové recepty: Tradičné smažené božie milosti

 

Recept na lahodný Jablkový tart

Zdroj: Shutterstock®

 Na náplň 2 budete potrebovať:

  • 200 g prírodného syru Lučina (Creme fraiche)
  • 60 g trstinového cukru
  • 2 vajcia

 

 Postup prípravy:


Všetky suroviny dobre zmiešajte. Na cesto vo forme nasypte 3 polievkové lyžice mletých mandlí (orechov alebo strúhanky), rozložte vychladené pripravené jablká (bez šťavy a korenín), posypte perníkovým korením (nemusí byť) a zalejte náplňou 2. Upravte povrch a pečte 40 minút na 180°C. Koláč nechajte úplne vychladiť a potom krájajte.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Trojfarebné jahodové tiramisu

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

04.03.2017 08:00

musím niekedy upiecť

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

07.03.2017 06:37

Jablkové koláče sú naše najobľúbenejšie, určite vyskúšam

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

11.03.2017 13:15

Jablkové koláče robievam často a tento určite vyskúšam

Vaše meno:

Ľudmila Sedlická

Ľudmila Sedlická

06.04.2017 21:51

urćite vyskúśam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.