Mandľovo-kokosový ovocný koláč

Sezóna voňavých jahôd a kyslej rebarbory je v plnom prúde. Vôbec mi nevadí, že je to spojenie zeleniny a ovocia – tá chuť sa nedá nahradiť. Táto kombinácia je vhodná aj ako jednoduchý kompót k pudingu, vanilkovej zmrzline, ale s trochou korenia a soli aj ako dresing na jarný šalát.

 

Rada pečiem ovocné bublaniny v rôznych kombináciách a dnes som prvýkrát testovala koláč s ovocím podobný bublanine, bez pšenice a lepku. Výsledok je oveľa chutnejší ako akákoľvek moja doteraz upečená bublanina – je to krásne šťavnatý, krehký koláč voňajúci kokosom.

 

Koláč je mierne sladký (použila som kokosový cukor) a kyselkavá rebarbora s jahodami podčiarkujú chute.  Použitím kokosového cukru, proteínu a kokosovej múky sú veľmi pekné výživové hodnoty v koláči. Upečte si ho pri najbližšej príležitosti a presvedčíte sa o výnimočnosti tohto koláčika.

 

Odporúčame tiež:  Bezlepkové recepty: Sladké žemličky

recept na Mandľovo-kokosový ovocný koláč

Zdroj: Shutterstock®

Budete potrebovať ( cca 20 kúskov):

  • 150g mletých mandlí ( použila som nelúpané)
  • 40 g kokosovej múky
  • 100g masla
  • 100ml mlieka ( môže byť aj rastlinné – mandľové)
  • 25g proteínu ( bez príchute)
  • štipku soli
  • 1čl vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 2,5 čl prášku do pečiva bez lepku
  • 100g kokosového cukru
 
Odporúčame tiež:  Zázrak menom špargľa od A po Z
recept na Mandľovo-kokosový ovocný koláč

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:

 

1. Zmiešajte mleté mandle, kokosovú múku, proteín, štipku soli a prášok do pečiva (2.5 čl).

 

2. Mäkké maslo vymiešajte s cukrom a pridajte po jednom vajcia, dobre vyšľahajte, pridajte vanilkový extrakt a mlieko. Všetko dobre zmiešajte a vylejte na plech (cca 20x20).

 

3. Na povrch poukladajte nakrájanú rebarboru a jahody. Pečte pri teplote 160 C cca 25 minút, potom môžete posypať mrvenkou (zmiešajte trochu strúhaného kokosu s lyžicou masla a lyžicou cukru)

 

4. Pečte ďalších 30 minút. Nechajte vychladiť a nakrájajte na porcie.

 

recept na Mandľovo-kokosový ovocný koláč

Zdroj: Shutterstock®

Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

07.05.2016 11:26

zasa jeden dobry receptik, skusime

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

15.05.2016 17:28

dobre to vyzerá

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

21.07.2016 10:12

Tak toto je recept pre mňa :).

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

22.06.2018 18:04

vyzerá dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.