Perníkové cantuccini

V predvianočnom čase tradične pripravujeme vianočné pečivo a medzi sortiment trvanlivých keksíkov môžete zaradiť aj tieto pôvodom talianske keksy.

 

Ich výhodou je, že môžete použiť orechy podľa svojej chuti a rovnako aj koreniny podľa obľúbenosti vo vašej domácnosti.

 

Príprava je jednoduchá, takže využijete pomoc rodinných príslušníkov, hlavne detí a spolu si potom pochutnáte na chrumkavých keksíkoch a horúcom  čajíku.

 

 Budete potrebovať (asi na 45 kúskov):

  • 150 g lieskových orechov (alebo mandlí)
  • 2 vajcia
  • 25 g masla
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 20 g medu
  • 150 g trstinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 5 g prášku do pečiva bez fosfátov
  • 15 g mletej škorice
  • 50 g sušených marhúľ (mäkkých)
  • štipka soli

 

Odporúčame tiež: Tipy na recepty z hlivy ustricovej

 

Recept na Perníkové cantuccini

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Marhule nakrájajte na malé kocky. Ak máte veľmi suché marhule, namočte ich na pol hodiny do vlažnej vody. V mise zmiešajte špaldovú múku, prášok do pečiva, perníkové korenie, štipku soli, trstinový cukor, dreň z vanilkového lusku. Pridajte zmäknuté maslo, rozšľahané vajcia a všetko premiešajte. Cesto nemieste dlho. Pridajte nasekané oriešky a marhule a zamiešajte do cesta. Cesto sformujte a zabaľte do fólie a dajte ho na 45 minút do chladničky.

 

Vychladené cesto rozdeľte na 2 časti, vytvarujte do 25 cm dlhých roliek. Rolky preložte na plech vyložený papierom. Pri teplote 190°C pečte na strednej mriežke zospodu asi 25 minút. Po tomto čase ich vyberte, nechajte asi 5 minút vychladnúť a ostrým nožom ich pokrájajte na 1,5 cm šikmé rezy. Poukladajte ich reznou plochou na plech a pri 180°C pečte ďalších 12-15 minút. Vychladnuté keksy uložte do dózy / každú vrstvu oddeľte papierom na pečenie. V chlade vydržia aj 6-8 týždňov.

 

Odporúčame tiež: Vianočná šošovicová polievka

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

15 komentárov

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

01.12.2016 20:45

skvelý recptík určite vyskušam

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

01.12.2016 22:11

na takéto recepty sa u vás vždy teším

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

02.12.2016 18:27

Zaujímavé. Vyzerá to dobre.

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

02.12.2016 21:02

určite aj chutné

Vaše meno:

Lucia Belková

Lucia Belková

03.12.2016 00:37

Ešte nikdy som takéto keksy neskúšala, hoci pečiem rôzne druhy pečiva na Vianoce, možno tento rok skúsim

Vaše meno:

Marcela Mantičová

Marcela Mantičová

03.12.2016 18:48

netradičné,vyskúšame :-)

Vaše meno:

simona v.

simona v.

04.12.2016 00:07

obavam sa, ze pri citani vasich receptov budu nase vianoce o 24 druhoch sladkeho :)))) som rada ked nie je recept s bielou mukou, u mna plus

Vaše meno:

Ivana Šurániová

Ivana Šurániová

05.12.2016 11:31

Vyzera to super milujem pernikove pochutky

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

05.12.2016 19:05

možno vyskúšam

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

14.12.2016 13:14

Niečo nové,zdravé tecepty milujem

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 10:52

Vyskúšame, vyzerajú super a chutne :)

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 23:46

zaujímavý recpept

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 23:46

Zaujímalo by ma ako to chutí

Vaše meno:

Ján

Ján

22.12.2016 23:47

luxusný recept

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

23.12.2016 14:17

vyzerajú zaujímavo

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.