Recept: Pečená tekvica s quinoa a bylinkami

Tekvica patrí medzi vďačné potraviny, pretože ju môžete využiť v najrôznejších chutných receptoch.

 

Od nátierky, cez polievku až po pečenú tekvicu. Samotná pečená tekvica, nemusí byť len obyčajným nudným, a hlavne nezaujímavým jedlom. Skúste ju doplniť o vhodné bylinky a quinou, a pochutnajte si na niečom netradičnom.


 Na prípravu potrebujete:
 

  • tekvica (hokkaido alebo maslová)
  • 3/4 šálky bieleho jogurtu
  • lyžičky mletej rímskej rasce
  • 2 lyžičky mletého koriandru
  • 1 lyžička kurkumy
  • 1/2 lyžičky horčice
  • 1 chilli
  • 1/2 lyžičky kardamónu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 šálka quinoa
  • 1 hrnček vody
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • 1 lyžička medu
  • 1/4 šálky čerstvého koriandru

 

Odporúčame: 3 rýchle recepty na slané koláče QUICHE, ktoré vás zasýtia

 

Pečená tekvica s quinoa  a  bylinkami

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Tekvicu rozpolíme a vydlabeme z nej semiačka. Očistenú tekvicu položíme na papier na pečenie, zľahka polejeme olivovým olejom a necháme postáť. V miske zmiešame jogurt, rascu, mletý a čerstvý koriander, kurkumu, horčicu, chilli, kardamón a soľ. Quinoa uvaríme v šálke vody, privedieme do varu, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme limetkovú šťavu, med a dobre premiešame. Mierne vychladnutou quinoa naplníme tekvicu, navrch dáme jogurtovú zmes a necháme chvíľku odležať. Predhrejeme rúru na 220 stupňov a plnené tekvice pečieme na 180 stupňov 35 minút. Podávame ozdobené s čerstvým koriandrom.

 

Odporúčame: Domáci chlebík s medvedím cesnakom a bylinkovým maslom

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.