Recept: Roláda s čokoládovým krémom a jahodami – jej chuť ťa dostane!

Patríte k tým, ktorí musia mať doma vždy niečo sladké napečené? Nuž, nejednému maškrtníkovi by neprekážalo, ak by na stole v kuchyni vždy našiel nejaký chutný koláčik alebo lahodný dezert. Preto sa oplatí mať v zásobe dobré recepty, ktoré sú overené, nenáročné a jednoduché. A my vám jeden taký dnes prinášame. 

Miesto múčnikov či kysnutých koláčov neváhajte vyskúšať roládu plnenú krémom, ktorej recept nájdete v nasledujúcom článku. Čo tak napríklad kakaová roláda s čokoládou a ovocím? Pochutíte si na nej, no dozaista zožnete poklonu aj od rodiny či priateľov.  

Roláda s čokoládovým krémom a jahodami je jednoduchá na prípravu a nestrávite kvôli nej v kuchyni dlhé hodiny. Pripravte ju však s menším predstihom, pretože pred podávaním by mala aspoň zopár hodín stáť v chlade. Následne ju už môžete smelo rozkrájať. Dobrú chuť!    

Pozri aj: Najlepší recept na orechový a makový závin: Klasika, ktorej neodoláš!

recept na roládu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Kakaovo-jahodová roláda – čo potrebujeme?

Na cesto si pripravíme:

  • 60 g hladkej múky

  • 60 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 lyžicu oleja

Na čokoládový krém s jahodami si pripravíme:

  • 250 ml smotany na šľahanie

  • 200 g čokolády
  • 200 g masla
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • jahody

Odporúčame: Zdravá a výživná večera? Skús tieto recepty na šaláty so syrom!

čokoládová roláda

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Kakaová roláda s jahodami – postup prípravy:

  1. Ako prvé si pripravíme cesto. Vajcia s cukrom poriadne rozšľaháme mixérom a následne pomaly primiešame múku a olej.
  2. Vzniknuté cesto rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Pripravené množstvo cesta je vhodné skôr na menší plech, a to s rozmermi približne 35 x 25 centimetrov. Cesto pečieme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Keď zružovie, vyberieme ho a spolu s papierom ho zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. Čokoládu necháme v smotane rozpustiť nad miernym plameňom. Nesmie však vrieť! Zmes necháme vychladnúť.
  4. Následne maslo vymiešame s cukrom, primiešame doň vychladnutú čokoládovú zmes a všetko spolu vyšľaháme do tuhého krému.
  5. Keď máme cesto vychladené, odmotáme ho a stiahneme z neho papier na pečenie. Cesto natrieme poriadnou vrstvou čokoládového krému, poukladáme naň nakrájané jahody a opäť zvinieme do rolády.
  6. Roládu môžeme nakoniec ozdobiť. My sme ju obliali roztopenou horkou čokoládou a posypali jedlými striebornými guľôčkami.
  7. Pred porciovaním necháme roládu odstáť v chlade aspoň 4 až 5 hodín. Potom môžeme podávať. Dobrú chuť!   

TIP: Túto roládu si môžete podľa chuti a preferencií pretvoriť podľa seba. Napríklad jahody pokojne nahraďte malinami alebo čučoriedkami. Vrch rolády tiež môžete poliať aj bielou čokoládou a posypať iným cukrárskym posypom, prípadne aj lupienkami mandlí alebo nasekanými orechmi.

Ďalšie recepty na chutné rolády:

​Článok aktualizovaný 6.1.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

30.12.2018 10:08

Jednoduchá a naozaj chutná!

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

30.12.2018 11:28

Vyzerá fantasticky!

Vaše meno:

Janka Jurasova

Janka Jurasova

30.12.2018 12:11

určite vyskúšam vyzerá jednoducho a chutne

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

30.12.2018 12:36

vyskúšame, ale niekedy inokedy....

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

30.12.2018 14:46

no môže byť super a hlavne v lete keď sú čerstvé jahody

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

30.12.2018 21:48

Už len zakúsnuť ...mňam :-)

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

31.12.2018 10:36

recept vyzerá jednoduchý, hádam vyskúšam, lebo vyzerá vynikajúco

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

11.01.2019 22:51

vyzerá výborne

Vaše meno:

Marta Mihoková

Marta Mihoková

10.02.2019 10:59

Rada pečiem rolády tak určite vyskušam

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

27.04.2019 15:43

Už dávno som nejedla dobrú roládu :-) mňam

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.10.2020 15:17

Mňam hneď by som si dal ku káve

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.