V jednoduchosti je krása, a to častokrát platí aj pri jedle. Tentoraz sme pre vás pripravili rýchly recept na jednoduchý a zdraviu prospešný obed, ktorý zvládnete ľavou-zadnou a postačí vám len zopár surovín. Zeleninové rizoto so šunkou bude chutiť celej rodine, je zdravé, rýchle a poteší vaše hladné žalúdky.
Postup je rýchly, jednoduchý a nákup surovín ušetrí financie vo vašej peňaženke. Navyše si toto chutné rizotko môžete pripraviť podľa vlastnej chuti z rôznych druhov zeleniny.
Pozri aj: Recept: Cesnaková polievka s klobáskou
Ingrediencie
- 200 g Dusená šunka Mecom Špeciál
- 200 g guľatozrnnej ryže
- soľ
- korenie
- čerstvá, či mrazená zelenina (podľa chuti)
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
Ryžu prepláchneme studenou vodou a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Tí, ktorí preferujete cibuľu, môžete ryžu pripraviť na vopred orestovanej cibuľke. Potom ryžu scedíme od prebytočnej vody a necháme odkvapkať.
V hlbšej panvici alebo woku rozohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme dusenú šunku Špeciál a ochutíme soľou a korením. Pozor, nakoľko je šunka slaná, soľte opatrne, prípadne vôbec.
V druhom hrnci si podusíme zeleninu podľa chuti. My sme použili mrazenú zmes mrkvy, brokolice a karfiolu. Zeleninu pridáme k šunke a v prípade potreby pridáme dva strúčiky roztlačeného cesnaku. Keď je všetko orestované, pridáme ryžu a premiešame.
Rizoto servírujeme v hlbokom tanieri, prípadne miske.
Odporúčame: Recept: Šunkové tyčinky