Recepty na vegánsky burger: Tieto od mäsitých nerozoznáš!

Recept na vegánsky burger

Ľudí, ktorí zo svojich jedálničkov vylúčili mäso a potraviny živočíšneho pôvodu neustále pribúda. Ak sa teda chystáte hostiť grilovačku, určite by ste mali pri príprave menu myslieť aj na nich. Recepty na vegánsky burger, ktoré síce mäso neobsahujú no na chuti im to neuberá, vás nenechajú v štichu a skutočne ulahodia každému vegánovi, vegetariánovi a možno aj mäsožravcom. Ak je totiž niečo, po čom vegánom či vegetariánom doslova srdce piští, je to dobrý, šťavnatý a výživný burger, ktorého sa museli vzdať zo zdravotných dôvodov, či presvedčení.

Ani mäso, ani syr

Vegánsky burger nie je zvláštny len tým, že v ňom chýba mäso. Neobsahuje napríklad ani syr či vajíčko, čo sú ingrediencie tiež pomerne často pridávané do bežného burgra pre mäsožravcov. Našťastie, v dnešnom svete už existuje náhrada za všetko, a tak sa bez väčšej námahy dá pripraviť aj dokonalý burger čisto rastlinného pôvodu. Ako na to vám prezradíme v receptoch v našej galérii.

Galéria: VEGÁNSKY BURGER 3X INAK

BURGER Z ČIERNYCH FAZULÍ

Prvý vegánsky burger, ktorý môžete pripraviť pre seba či svojich hostí je z čiernej fazule. Recept podľa Sally‘s Baking Addiction musíte vyskúšať!

Ingrediencie:

  • 2 konzervy čiernych fazulí (zbavených nálevu, prepláchnutých pod vodou a osušených)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 veľkej červenej papriky nakrájanej na malé kúsky
  • 1/2 veľkej cibule nakrájanej nadrobno
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1,5 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička čili (alebo podľa chuti)
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/4 lyžičky mletej údenej papriky
  • 60 g strúhanky alebo pomletých ovsených vločiek
  • 100 g uvareného a potlačeného batatu
  • 1 lyžica vegánskej sójovej omáčky
  • 2 lyžice kečupu alebo BBQ omáčky
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a dáme do nej fazule na plechu s papierom na pečenie. Trocha ich vysušíme po dobu asi 15 minút.
  2. Na olivovom oleji si speníme cibuľu, cesnak a papriku, opekáme asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Ak je v zelenine veľa vody, vysušíme ju pomocou papierovej utierky.
  3. Zmes presunieme do sekáčika, pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem fazúľ a pulzujeme, kým nebude zmes hladká. 
  4. Nakoniec pridáme fazule, ktoré môžeme rozmixovať alebo roztlačiť vidličkou tak, aby z nich zostali väčšie kusy.
  5. Vyformujte burgre a grilujte na alobale približne 8 minút z každej strany.
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

30.05.2021 19:43

som mäsožravec, ale možno by som ochutnala

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

31.05.2021 07:33

V dnešnom svete už existuje náhrada naozaj za všetko, i takto dokonalé burgery čisto rastlinného pôvodu.

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

31.05.2021 21:12

Sme mäsožravce tak toto u nás určite nie.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.