Mexico je krajina plná experimentov, korenín a nových chutí. Práve také budú aj Mexické hot dogy.
Sú mierne náročnejšie na prípravu, ale výsledok naozaj stojí za to. Vaša rodina si ich nebude vedieť vynachváliť a vy si opäť zaslúžite titul „Najlepšia kuchárka je moja mamina.“
Potrebujeme
- 4ks bagety alebo hotdog žemle – svetlé
- 4ks Teľacích párkov Premium Mecom
- 200g strúhanej mozzarely
- 200g strúhaného červeného cheddaru
- koriander
- 2 ks Nachos chipsov do každého hotdogu
Na salsa roja:
- 1 lyžica olivového oleja
- 3 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 400g nakladaných krájaných paradajok
- štipka drvených chili papričiek
- 1 lyžička kryštálového cukru
- hrsť čerstvého koriandru
- 2 lyžičky limetkovej šťavy
- soľ
Na guacamole:
- 2 zrelé avokáda
- 1 paradajka
- 1 cibuľa
- 1 čerstvá zelená chili paprička (jalapenos)
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g čerstvej vňate koriandru
- soľ a limetková šťava podľa chuti
Odporúčame prečítať: Vynikajúci Alpský Hot Dog
Postup
Salsa roja
Na panvici opražíme na drobno nakrájanú šalotku do zlatista. Pridáme paradajky, drvený cesnak, chili, cukor a varíme do zhustnutia približne 15 – 20 minút. Dáme vychladnúť, pridáme nasekaný koriander, dochutíme soľou a limetkovou šťavou a môžeme rozmixovať alebo len premiešať a ponechať väčšie kúsky.
Guacamole
Avokáda rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu lyžicou vydlabeme zo šupky. V miske dužinu rozpučíme vidličkou.
Paradajku nakrájame na malé kocky, cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno, z chili papričiek odstránime semienka a všetko spoločne s nahrubo nasekaným koriandrom pridáme k avokádu.
Pokvapkáme limetkou, osolíme a dobre premiešame.
Bagetku rozrežeme a ogrilujeme vnútro (aby nenasiakla rýchlo salsou). Jednu stranu potrieme guacamole a druhou salsou, vložíme ohriaty párok zasypeme strúhaným syrom a pokvapkáme salsou (môžeme a nemusíme dať na 2 minúty sprudka zapiecť) a dozdobíme čerstvým koriandrom a nachos chipsami.
Odporúčame prečítať: Táto zelenina pomôže prečistiť váš organizmus