Ak už sa vám o tekviciach aj sníva, niet divu. Veď je práve ich sezóna a to nielen v kuchyni, ale aj pre obdivovateľov keltského sviatku Halloween. Vyrezávané tekvice však dnes prenecháme iným a radšej si pripravíme výborné a jednoduché jedlo. A navyše ulahodí nielen chuťovým pohárikom, ale aj oku, vďaka svojej pestrej farebnosti. Recept na pečenú tekvicu s kuracím mäsom, ktorý vám prinášame v nasledujúcich riadkoch, určite vyskúšajte ešte dnes!
Odporúčame: Tekvicový smoothie nápoj: Dopraj si zdravú tekvicu v tekutej forme!
Na prípravu pokrmu budete potrebovať:
- 1 hrnček na kocky nakrájanej tekvice hokaido
- 80 g kuracích pŕs
- 2 hrnčeky rukoly
- 1 PL grilovacieho korenia
- soľ a trochu olivového oleja
Na zálievku:
- 1 PL horčice (ideálne dijonskej)
- 1 PL rastlinného oleja (ideálne z vlašských orechov)
- 1 ČL medu
- 1 ČL octu (ideálne vínneho)
Na posypanie:
- 1 ČL sušeného oregana
Postup prípravy:
Najprv si pripravte zálievku, aby mali chute dostatok času navzájom sa prepojiť. Horčicu, olej, med a ocot dôkladne vymiešajte a môžete odložiť do chladničky, kým pripravíte tekvicu a mäso. Kuracie prsia si nakrájajte na rezančeky alebo plátky, osoľte, pridajte grilovacie korenie a opečte buď na klasickej alebo na grilovacej panvici. Plech si vysteľte papierom na pečenie, uložte naň kocky tekvice, mierne osoľte, pokropte olivovým olejom. Tekvicu si upečte v predhriatej rúre na 190 °C. Doba pečenia by mala byť približne 30 minút. Tanier vysteľte rukolou, dajte na ňu vrstvu upečenej tekvice, prelejte pripravenou zálievkou a navrch poukladajte rezančeky ugrilovaných kuracích pŕs. Napokon podľa chuti posypte sušeným oreganom. Prajeme vám dobrú chuť. :-)
Inšpiruj sa: Nevieš, ako sa zbaviť jesennej depresie? Zajedz ju týmito jedlami!