Recept na pečenú tekvicu s kuracím mäsom. Vyskúšaj ešte dnes!

Ak už sa vám o tekviciach aj sníva, niet divu. Veď je práve ich sezóna a to nielen v kuchyni, ale aj pre obdivovateľov keltského sviatku Halloween. Vyrezávané tekvice však dnes prenecháme iným a radšej si pripravíme výborné a jednoduché jedlo. A navyše ulahodí nielen chuťovým pohárikom, ale aj oku, vďaka svojej pestrej farebnosti. Recept na pečenú tekvicu s kuracím mäsom, ktorý vám prinášame v nasledujúcich riadkoch, určite vyskúšajte ešte dnes!

 

Odporúčame: Tekvicový smoothie nápoj: Dopraj si zdravú tekvicu v tekutej forme!

pečená tekvica

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu pokrmu budete potrebovať:

  • 1 hrnček na kocky nakrájanej tekvice hokaido
  • 80 g kuracích pŕs
  • 2 hrnčeky rukoly
  • 1 PL grilovacieho korenia
  • soľ a trochu olivového oleja

 

Na zálievku:

  • 1 PL horčice (ideálne dijonskej)
  • 1 PL rastlinného oleja (ideálne z vlašských orechov)
  • 1 ČL medu
  • 1 ČL octu (ideálne vínneho)

 

Na posypanie:

  • 1 ČL sušeného oregana
šalát z pečenej tekvice

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Najprv si pripravte zálievku, aby mali chute dostatok času navzájom sa prepojiť. Horčicu, olej, med a ocot dôkladne vymiešajte a môžete odložiť do chladničky, kým pripravíte tekvicu a mäso. Kuracie prsia si nakrájajte na rezančeky alebo plátky, osoľte, pridajte grilovacie korenie a opečte buď na klasickej alebo na grilovacej panvici. Plech si vysteľte papierom na pečenie, uložte naň kocky tekvice, mierne osoľte, pokropte olivovým olejom. Tekvicu si upečte v predhriatej rúre na 190 °C. Doba pečenia by mala byť približne 30 minút. Tanier vysteľte rukolou, dajte na ňu vrstvu upečenej tekvice, prelejte pripravenou zálievkou a navrch poukladajte rezančeky ugrilovaných kuracích pŕs. Napokon podľa chuti posypte sušeným oreganom. Prajeme vám dobrú chuť. :-)

Inšpiruj sa: Nevieš, ako sa zbaviť jesennej depresie? Zajedz ju týmito jedlami!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

02.11.2018 07:12

Vyzerá naozaj lákavo, už len pripraviť..!

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

02.11.2018 20:49

Jednoduché na prípravu a chutné a zdravé na papanie.

Vaše meno:

Daniela Balakova

Daniela Balakova

18.11.2018 17:01

Vypadaá to skvelo,určite vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.