Ako si vychutnať zeleninu v zime? Skús recept na teplý šalát 3x inak!

Šalát s grilovanou zeleninou

Portál PaleOmg prináša zaujímavý teplý šalát s grilovanými mrkvami, repou a kandizovanými orechami. Pozrime sa na recept.

Dresing:

  • šťava z 2 citrónov
  • 60 ml olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica posekaných tymianových lístkov
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • 1 lyžička dijónskej horčice
  • soľ na dochutenie

Šalát:

  • 10 kúskov menšej repy (5 veľkých) narezaných na polovice alebo 1/4
  • 6 mrkiev (ideálne kombinácia klasickej, žltej a fialovej) nasekaných nadrobno
  • 2 lyžice avokádového oleja vhodného na praženie
  • soľ a sušený cesnak na dochutenie
  • 100 g rukoly

Kandizované orechy:

  • 30 g mandľových lupienkov
  • 30 g nahrubo posekaných vlašských orechov
  • 3 lyžice kokosového cukru (alebo iného)
  • štipka kajenského korenia
  • štipka soli
  • 1 lyžica konopných semienok

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejte na 190 stupňov. 
  2. Na plech s papierom na pečenie si dajte mrkvy a repu, zeleninu polejte avokádovým olejom a poriadne premiešajte. Následne posoľte a poprášte cesnakom v prášku.
  3. Do uzatvárateľného pohára dajte všetky ingrediencie na dresing, zavrite ho a poriadne pretraste.
  4. Na suchú panvicu si dáme orechy a opekáme ich na miernom plameni, kým nezačnú hnednúť. Potom pridáme cukor, soľ a kajenské korenie. Premiešajte a počkajte, kým sa cukor neroztopí a neobalí orechy, potrvá to asi 2 minúty.
  5. Do misy si dajte rukolu, zeleninu z rúry aj orechy, všetko polejte dresingom a poriadne premiešajte. Podávajte posypané konopnými semienkami. Dobrú chuť!

Z NÁŠHO YOUTUBE