Ako si vychutnať zeleninu v zime? Skús recept na teplý šalát 3x inak!

Cézar z kelu

Klasický Cézar šalát milujeme azda všetci. Pripravte si teplú zeleninovú verziu s netradičným dresingom podľa Half Baked Harvest.

Dresing:

  • 60 ml olivového oleja
  • 2 lyžice dijónskej horčice
  • 2 lyžice tahini
  • 2 lyžičky worčesteru
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 30 g nastrúhaného parmezánu (plus na podávanie)
  • 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate

Šalát:

  • 2 menšie bataty nakrájané na tenšie kolieska
  • 60 ml olivového oleja
  • 1 až 2 lyžičky čili korenia (podľa vlastnej chuti)
  • 2 lyžičky mletej papriky (ideálne údenej)
  • soľ, korenie
  • 1 konzerva cíceru (zliateho z nálevu a premytého pod vodou)
  • 1 hlavu narezaného kučeravého kelu
  • 250 g ružičkového kelu
  • 2 zrelé avokáda nakrájané na prúžky

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov.
  2. Na plech s papierom na pečenie si poukladáme kolieska batatov, pridáme papriku, čili, soľ, korenie a 2 lyžice olivového oleja. Dáme do rúry a pečieme 20 minút. Následne k batatom pridáme cícer a zvyšný olivový olej. Premiešame s batatmi a pečieme ešte 20 minút. Bataty musia byť mäkké, cícer chrumkavý.
  3. Dresing si pripravíme v mixéri, do ktorého si dáme všetky ingrediencie okrem soli a korenia. Ingrediencie pomixujeme dohladka a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. Vo veľkej mise si zmiešame kúsky kelu a očistené a prerezané ružičkové kely, pridáme zeleninu z rúry a dresing. Dobre premiešame. 
  5. Podávame s avokádom a petržlenovou vňaťou na vrchu. Dobrú chuť!

Z NÁŠHO YOUTUBE