Chystáte sa príchod nového roka osláviť s rodinou či priateľmi v pohodlí domova? Potom vám na stole nesmie chýbať aspoň malé občerstvenie! Vaši hostia budú predsa hladní a aj vy so stúpajúcou hladinou alkoholu oceníte niečo pod zub. Pripravte si jednoduché silvestrovské menu.
Rýchle silvestrovské pochúťky
Začnime s jednoduchými a rýchlymi jednohubkami, ktoré sú malé, no veľmi vďačné. Nikto sa z nich nepreje a teda nehrozí, že by ste vy a vaši hostia zaspávali za stolom ešte pred polnočným ohňostrojom. Prinášame vám niekoľko inšpirácií, z ktorých môžete už o pár dní čerpať. Nejde pri tom o nič zložité.
Pozri aj: Tipy na skladovanie vianočných ozdôb: Toto by ti nenapadlo!
Údeninové paličky
Na údeninové paličky budete potrebovať dlhšie špáradlá, olivy, plátkový syr podľa chuti a plátky salámy. Jednotlivé ingrediencie napichujte striedavo na paličky, až kým sa vám neminie priestor.
Náš tip! Zloženie údeninových paličiek môžete variovať, dokonca môžete aj zopár obľúbených ingrediencií pridať. Skvele sa sem hodí slaninka alebo plátky šunky. Ak chcete skôr vegetariánsku verziu, napichnite na drievka avokádo, mozarellu alebo balkánsky syr a farebné paradajky. Veľmi populárna je aj caprese verzia – zmes cherry paradajok, mini mozarelliek a bazalky, ktorá je poliata balsamicovým krémom.
Uhorka s lososom
Údený losos je skvelý, a to najmä na oslavy príchodu nového roka. Na tieto jednohubky budete potrebovať šalátovú uhorku nakrájanú na plátky, čerstvý kôpor, biely jogurt gréckeho typu alebo kyslú smotanu a plátky údeného lososa. Hodia sa vám aj špáradlá, vďaka ktorým bude pochúťka držať pokope. Najprv si zmiešajte jogurt či smotanu s posekaným kôprom, ak máte radi cesnak, môžete do zmesi pridať jeden pretlačený strúčik. Potom na uhorku navrstvite jogurtovú zmes, pridajte kúsok lososa a ozdobte trochou kôpru. Prepichnite špáradlom a podávajte.
Opečené krevetky
Jedným z najrýchlejších a zároveň najvďačnejších jedál sú grilované krevetky, ktoré pripravíte hravo na panvici. Kúpte veľké balenie stredne veľkých kreviet, ktoré rozmrazte, umyte pod vodou a opečte na olivovom oleji sprudka, kým nebudú pekne ružové. Podávajte s dipom na namáčanie.
Náš tip! Ku grilovaným krevetkám sa skvele hodí dresing, ktorý poznáme pod názvom tisíc ostrovov. Pripravíte si ho aj doma! 150 gramov kečupu zmiešajte s lyžicou majonézy, polovicou malej cibuľky nadrobno, štvrť lyžičkou cesnakového korenia, štipkou cukru, lyžičkou Worchesterovej omáčky a lyžičkou citrónovej šťavy. Dosoľte a dokoreňte podľa chuti.
Inšpiruj sa: Poraz záveje a mrazy! Nauč sa, ako jazdiť v zime na snehu a ľade