Zdravá maškrta - Čokoládový cous-cous koláč

Tento koláč určite mnoho z vás pozná. Ja som si základný recept upravila, pomenila suroviny v korpuse, použila som celozrnný kuskus, pridala lusk. No a na vrch čokoládový krém, ktorý by bola škoda ponechať v pôvodnom množstve, lebo je tak chutný, že by bol hriech, aby ho bolo tak málo.

 

 

 

A na vrch ozdoba z čerstvého ovocia. Taká mini letná torta, ktorú ochutnali mnohí a všetkým chutila. :)

 

Odporučame prečítať: Zázrak menom citrón pomáha nášmu zdraviu

 

Suroviny na prípravu Čokoládového cous-cous koláča:


Korpus

  • 1 H kuskus celozrnný
  • 1 ½ H mlieko rastlinné
  • 1 H voda
  • ½ H cukor trstinový nerafinovaný
  • vanilkový lusk
  • 3 PL kakao

 

Čokoládový krém

  • 350-400 ml rastlinné mlieko
  • 5 PL škrob
  • 4 PL kakao
  • ¾-1 H cukor trstinový nerafinovaný

 

  • + 2 banány zrelé menšie
  • 250 g jahody čerstvé
  • konopné semienka podľa potreby

 

Počet porcií: 10 kusov

Čas prípravy: 15 minút príprava

Čas pečenia:  30 minút tepelná úprava

 

Odporučame prečítať:  Jahody ako silný antioxidant

 

jahody

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy Čokoládového cous-cous koláča:

 

1. Na korpus si uvaríme všetky uvedené suroviny v jednom hrnci. V hrnci zmiešame kuskus, cukor, kakao, vydlabaný vanilkový lusk (čiže vnútro – zrniečka z lusku), prilejeme mlieko a vodu a všetko spolu varíme na miernom ohni do zhustnutia.

 

Odporučame prečítať:  Niečo zdravé na desiatu


2. Uvarenú zmes prelejeme do tortovej okrúhlej formy na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Formu necháme bokom aby korpus vychladol a počas toho si pripravíme plnku.


3. Na plnku si najprv zmiešame v mlieku škrob tak, aby sa celkom rozpustil a aby sme nemali v mlieku hrčky. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme kakao a môžeme premixovať mixérom do hladka. Pridáme cukor a na miernom ohni varíme do zhustnutia. Uvarený hustý krém si odložíme zatiaľ bokom.

 

Odporučame prečítať: Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím

čokoládový cous-cous koláč

Zdroj: Janka Pačeková

4. Na korpus pôjde ešte banán, čiže banány ošúpeme a nakrájame na nie veľmi hrubé kolieska a poukladáme na korpus tak, aby sme ho celý vyplnil.


5. Na banány nalejeme čokoládový krém a opatrne, zľahka ho rovnomerne rozotrieme. Na čokoládový krém budeme ukladať čerstvé umyté jahody a na záver už len posypeme konopnými semienkami.


6. Koláč vložíme do chladničky a necháme zachladiť do nasledujúceho dňa.

 

Odporúčame prečítať: Recepty s granátovým jablkom

 

Prajeme dobrú chuť laugh

 

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

24.09.2014 07:48

Och, toto musím vyskúšať. Hneď cez víkend sa do toho pustím :)

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

24.09.2014 07:54

tak toto by ma asi nenapadlo urobiť z kuskusu tortu ale nie je to veru zlý nápad pretože kuskus máme radi - určite túto dobrotu vyskúšam

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

25.09.2014 20:49

hlavne ten čokoládový krém a ovocie na tom koláčiku vyzerajú dobre

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

15.10.2014 14:21

vyzerá super, len sa doňho zahryznúť:))

Vaše meno:

Mária Michalíková

Mária Michalíková

29.11.2014 14:47

fíha , zaujímevé

Vaše meno:

Romana Fabianova

Romana Fabianova

12.04.2016 08:55

Skúšala som a je perfektny :)

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

12.04.2016 10:28

vyzerá ohromne, vyskúšam :)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

06.09.2018 08:33

Zaujímavý a netradičný recept

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.