Rýchle recepty z kuraťa: Tri skvelé jedlá expresne na tanieri!

Ak hľadáte druh mäsa jednoduchý na prípravu, potom je kuracie azda tým najvhodnejším adeptom. Je ľahké, rýchlo pripravené a dá sa z neho vykúzliť naozaj veľa. Kuracie mäso môžete zohnať v každom obchode, ale aj na lokálnych farmách či trhoch, čo hovorí aj o jeho ľahkej dostupnosti. A napokon, predsa skvele chutí, takže má všetky plusy, ktoré potrebuje. My sme pre vás hľadali recepty z kuraťa, ktoré pripravíte jednoducho a rýchlo a budú pre vašu hladnú rodinu na tanieroch expresne rýchlo.

Recepty z Instagramu

A prečo vlastne jesť kuracie mäso? Je zdravým zdrojom bielkovín a má nízky obsah tuku. Dobre pôsobí na ľudské srdce a je výborným zdrojom selénu a fosforu. A kam inam ísť hľadať inšpiráciu na kuracie jedlá ak nie na sociálne siete? Tento raz sme zakotvili u rôznych foodblogerov, ktorí majú konto a krásne fotografie jedál na Instagrame. Ako teda títo odborníci na kuchynské umenie poňali prípravu kuraťa expresne rýchlo, chutne a jednoducho?

Vyskúšaj aj: RECEPT: Pikantné slaninové tyčinky z lístkového cesta – vhodné na každú príležitosť

Galéria:

Kuracie soté podľa @natashaskitchen

Ingrediencie na soté:

  • 1/2 kila vykostených kuracích stehien na malé kúsky
  • 1/2 cukety na malé kúsky
  • 1 malá brokolica na ružičky
  • 1 väčšia mrkva na kocky
  • 200 g šampiónov na plátky
  • 1/2 červenej papriky na malé kúsky
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • 1/2 cibule nadrobno
  • 100 g kešu orieškov
  • olivový olej, maslo

Ingrediencie na omáčku:

  • 250 ml slepačieho alebo kuracieho vývaru
  • 125 ml vody
  • 125 ml sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica kukuričného škrobu

Postup prípravy:

  1. Zmiešajte si všetky ingrediencie na omáčku v jednej veľkej mise. Poriadne premiešajte, aby sa rozpustil škrob.
  2. Vo veľkej wok panvici si rozohrejte lyžicu olivového oleja a opražte na ňom sprudka kuracie kúsky. Keď ozlatnú, dajte ich z panvice von.
  3. Na panvicu si dajte ešte lyžicu olivového oleja a lyžicu masla, nechajte roztopiť a pridajte nakrájanú zeleninu. Keď je zeleninka ešte chrumkavá, pridajte späť mäso a zázvor s cesnakom. Miešajte a opekajte ešte minútu.
  4. Teraz do panvice pridajte kešu oriešky a omáčku. Dobre premiešajte a nechajte ešte bublať, kým omáčka nezhustne.
  5. Pred podávaním môžete pridať sezamové semienka a zelenú časť jarnej cibuľky ako ozdobu.
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

27.08.2019 07:50

Jednoduché, rýchle,...tiež pripravujeme podobne, ale i na rôzne iné spôsoby.

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

27.08.2019 08:27

motto- rýchlo, chutne , jednoducho a lacno ....

Vaše meno:

Natália Lobodášová

Natália Lobodášová

27.08.2019 09:26

Mňam chutné, jednoduché

Vaše meno:

Eva Mala

Eva Mala

27.08.2019 10:34

kuracie soté určite vyskúšam...v bezpkovej verzii

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

27.08.2019 13:26

Mňamký určite vyskúšam

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

27.08.2019 14:44

robievam soté na všelijaké spôsoby, je to rýchle a chutné

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

27.08.2019 18:21

to posledné havajské môže byť mňam ...my máme radi sladko slané kombinácie

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

04.10.2019 15:23

jednoduché, rýchle, chutné-super

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

20.11.2019 20:50

určitě vyzkouším, dělám podobné

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.