Aj vám chutia čínske rezance? Čínska kuchuňa je stále viac a viac obľúbenjšia aj vďaka tomu, že je veľmi zdravá, pestrá a chutná.
Mne veľa, no v čínskych fastfoodoch je toto jedlo presolené a mastné, tak sa mu snažím vyhýbať. Celkom jednoducho sa dajú takéto rezance pripraviť aj doma.
Suroviny potrebné na prípravu:
- bravčové stehno 0.25 kg
- cibuľa 1ks
- cesnak 4-5ks
- fazuľové strúčky, + zelenina, ktorú nájdete doma
- ryžové rezance
- solamil
- koriandrové semiačka 1/4 čajovej lyžičky
- mletý zázvor
- olej na opekanie
- sójová omáčka – hustá, sladká
- ustricová omáčka
Postup prípravy:
Rezance pripravíme podľa návodu na obale. Bravčové mäso pokrájame na rezance a tie zmiešame s marinádou. Necháme odležať na 30 minút.
Marináda: podrvíme koriandrové semienka, pridáme zázvor, sójovú a ustricovú omáčku, tak za polievkovú lyžicu z každej, solamil, trochu vody. Zamiešame. Zatiaľ si očistíme cesnak, cibuľu, aj fazuľové strúčky. Pokrájame. Toto jedlo sa opeká krátku dobu, pri vysokej teplote. Ľahko prihorí, preto je dôležité si všetko pripraviť vopred a mať to po ruke.
Rozpálime panvicu, nalejeme olej – asi 1-2 polievkové lyžice, pridáme mäso. Radšej menšie množstvo, aby sa mäso opekalo a nezačalo dusiť. Keď ho opečieme, preložíme ho do misky a opekáme ďalšie časť. Preložíme k tej prvej. Na panvicu teraz hodíme cibuľu, cesnak, fazuľové strúčiky a za stáleho miešania opekáme 2 minúty. Pridáme mäso, pár krát premiešame, prihodíme ryžové rezance a miešame a miešame :) Ak je zmes suchá, podlejeme trochou vody alebo vývarom . Ešte dochutíme sójovkou a ustricovou omáčkou. Podávame čerstvé.
K rezancom som urobil cviklový šalát. Potreboval som:
- cvikla – 3ks
- tekvicový olej
- tekvicové semiačka
- karobový sirup – 2 polievkové lyžice
- vínny ocot – podľa chuti 1 polievková lyžica
- voda
- štipka soli
Cviklu som ošúpal, pokrájal na tenučké plátky, jemne posolil, nechal odstáť 15 minút. Do pol šálky vody som zamiešal karobový sirup, vínny ocot, tekvicový olej. Premiešal z cviklou.
Odporúčame vyskúšať: Recept na chutné Americké lievance
Zdroj: www.fooddrink.sk