Je to najobľúbenejší recept mojej mamy z novej knihy Sladkosti, od ktorých sa nepriberá 2.
Prečo?
Tu je iba niekoľko dôvodov:
• je bez múky
• obsahuje tvaroh, ovocie
• a na jazyku sa famózne rozplýva.
Je ako luxusný zákusok, ktorý uspokojí všetky pištiace chuťové bunky!
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 6 vajec
- 190 g prírodného hnedého cukru
- 60 g kakaa
- maslo na potretie plechu
Krém:
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 ml smotany na šľahanie, napríklad Šlahačka trvanlivá, Milsy
- 2 polievkové lyžice medu
- 150 g malín
- kakao na posypanie
Závin pečiem na veľkom obdĺžnikovom plechu veľkosti 23×33 cm.
Odporúčame vyskúšať aj: Skvelý recept na Levandulový sirup
Postup prípravy:
1. Plech vyložím papierom na pečenie a natriem zmäknutým maslom. Rúru vyhrejem na 220 °C.
2. Bielky vyšľahám za postupného pridávania 120 g cukru na tuhý sneh.
3. Žĺtky vyšľahám so zvyšným cukrom do peny. Do žĺtkovej peny po častiach pridávam tuhý sneh a preosiate kakao a opatrne premiešavam.
4. Cesto rozotrieme na pripravený plech a pečieme maximálne 7 minút. Špáradlom skontrolujem cesto, ak zostane suché, cesto je upečené. Upečený plát nechám na plechu vychladnúť.
5. Zatiaľ si urobím tvarohový krém: vyšľahám šľahačku do tuha a primiešam ju k tvarohu a dochutím medom.
6. Pomocou druhého plechu plát obrátim a opatrne stiahnem papier. Korpus opäť obrátim, natriem krémom, poukladám maliny a stočený dám do chladničky stuhnúť.
Odporúčame vyskúšať aj: Celozrnný špaldový chlieb s kváskom
Ďalšie recepty od SladkaEma nájdete na: www.sladkaema.com