Vyskúšajte pripraviť netradičné džemy

Záhrady plné šťavnatého ovocia sú jasným dôkazom toho, že v našich domácnostiach sa začína obdobie domácich džemov a marmelád, na ktorých si pochutnávame počas celého roka.

 

Hoci tradičné recepty starých mám nikdy nesklamú, v kuchyni by sa malo experimentovať a skúšať nové veci. Tak je to aj v prípade domácich džemov. Inšpirujte sa preto chutnými receptami, ktoré si zamilujete.  

 Marhuľový džem so zázvorom

 

Suroviny:

  • 1 kg marhúľ
  • 500 g želírovacieho cukru
  • kúsok čerstvého zázvoru (približne 2cm)
  • šťava z 1 citróna

Príprava:

 

Očistené a vykôstkované marhule nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca. Počas stáleho miešania privedieme k varu, pridáme nastrúhaný zázvor, citrónovú šťavu a cukor. Všetko varíme tak dlho, pokiaľ nie sú marhule rozvarené. Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom a naplníme do zaváraninových pohárov. 

 

Odporúčame prečítať: Doprajte si kvalitné mäso, vieme ktoré to je

Vyskúšajte pripraviť netradičné džemy

Zdroj: Shutterstock®

Jahodový džem s mätou

Suroviny:

  • 1 kg jahôd
  • 350 g kryštálového cukru
  • 1 balíček želírovacej zmesi
  • 20 lístkov čerstvej mäty

Príprava:

 

Jahody očistíme a pokrájame na polovice. Vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody a necháme 10 minúť variť. Potom pridáme želírovaciu zmes zmiešanú s polievkovou lyžicou cukru a necháme variť jednu minútu. Pridáme zvyšný cukor, na kúsky pokrájanú mätu a varíme približne 30 – 40 minút.  Zmes rozmixujeme a nalejeme do zaváraninových pohárov. 

 

Odporúčame prečítať: Ako na to? Preplávajte sa k lepšej postave!

Vyskúšajte pripraviť netradičné džemy

Zdroj: Shutterstock®

 Tekvicový džem

 

Suroviny:

  • 700 g dužiny maslovej tekvice
  • šťavu z 1 citróna
  • 500 g jabĺk
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • 400 g kryštálového cukru
  • 400 g želírovacieho cukru

Príprava:

 

Ako prvé tekvicu zbavíme šupky a semienok. Potom dužinu nakrájame na menšie kocky a spolu s nakrájanými jablkami ju vložíme do hrnca. Podlejeme trochou vody, pridáme citrónovú šťavu, škoricu a varíme približne 20 až 30 minút. Pridáme cukor a varíme ďalších 30 minút. Na záver rozmixujeme a vlejeme do zaváraninových pohárov. 

 

Odporúčame prečítať: Šošovica, ktorá vyrieši problémy s nadúvaním

Vyskúšajte pripraviť netradičné džemy

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

www.shutterstock.com

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Renáta Mularčíková

Renáta Mularčíková

05.08.2016 18:00

Tak tekvicový džem som ešte nerobila,ale určite vyskúšam.

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

05.08.2016 19:58

niečo nové vyskušame

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

06.08.2016 16:06

tento rok som aj ja robila marhuľový a jahodový a veru, rozmýšľala som aj nad tekvicovým, pretože jej máme veľa, váš receptík mi príde vhod

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.