Zdravé Recepty - Zebrový koláč

 

Nie, nie, nebojte sa, pripravujeme iba koláčiky bez krutého zaobchádzania so zvieratami, takže aj tento zebra cake je robený pri všetkej mierumilovnosti. Zebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou.

 

Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, nachystajte si hrnček studeného rastlinného mlieka a už len vychutnávajte sladké okamihy pri rýchlom a chutnom zebrovom koláči.

 

Odporúčame vyskúšať:  Sladkosti bez výčitiek? Prečo nie?!

 

 

Suroviny na prípravu zdravého zebrového koláča:

  • 1 ½ H múka špaldová celozrnná hladká
  • ½ H trstinového cukru
  • ¼ H rastlinného oleja
  • 1 H rastlinného mlieka
  • 2 prezreté banány
  • 1 ks prášok do pečiva
  • vanilkový lusk
  • 2 PL kakao
  • ½ ČL soli

 

Počet porcií: 8 - 10 porcií

Čas prípravy: 10 - 15 minút príprava

Čas pečenia:  35 minút na 180 °C

 

Odporúčame vyskúšať:  Zdravá maškrta - Cinnamon rolls

zebrový koláč

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy zebrového koláčika:

 

1. V jednej miske zmiešame múky, cukor, soľ, práškový cukor a vanilkový lusk.

 

2. Roztlačíme si banány vidličkou alebo ich pomixujeme spolu s mliekom. Do sypkej zmesi pridáme olej a mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame..

 

Odporúčame vyskúšať: Zdravý recept na Ovsené mlieko z MioMatu

zebrový koláč

Zdroj: Janka Pačeková

3. Cesto rozdelíme na dve nerovnako veľké časti, na menšiu a väčšiu. Do menšej časti cesta pridáme kakao a premiešame, prípadne môžeme pridať trochu rastlinného mlieka na zriedenie, aby cesto nebolo také husté a premiešame.

 

4. Kruhovú formu na pečenie si vymažeme rastlinným olejom a vysypeme sušeným kokosom. Do formy na pečenie budeme striedavo lievať cesto a to tak, že najprv nalejeme jednu naberačku alebo lyžičku bieleho cesta, do stredu na biele cesto nalejeme kakaové cesto, znova biele cesto a tak ďalej, kým neminieme všetko cesto.

 

5. Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.

 

Odporúčame vyskúšať: Tekvicové rizoto s parmezánom

                                   Poznajte druhy ryže a to na čo sú vhodné?

 

Prajeme dobrú chuť laugh

 

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

05.10.2014 10:43

aj by som si dala tento zdravý koláčik :-)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

05.10.2014 12:06

vyzerá dobre a určite aj tak chutí a ešte je to zdravšia alternatíva určite vyskúšam

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

10.10.2014 20:17

nechala bych se pozvat, kávu si přinesu

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

12.10.2014 10:07

takéto koláčiky mám rada

Vaše meno:

Kristína Lipovská

Kristína Lipovská

12.10.2014 11:23

Celkom pekne vyzera, ale trochu mi pride taky zhutneny, nie je vzdusny. S banánmi rada robim bananovy chlieb, tiez je to velmi zdrava pochutka (miesto cukru davam med), ktoru najviac zboznuje manzel.

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

15.10.2014 14:04

podobný s tvarohom som piekla:))

Vaše meno:

Dominika Sedliaková

Dominika Sedliaková

19.10.2014 15:49

Zdravá maškrta nieco pre mňa

Vaše meno:

Gabriela Diheneščíková

Gabriela Diheneščíková

24.10.2014 11:47

som veľmi rada, že stále viac pribúda receptov, ktoré sú nielen chutné, ale aj zdravé

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

27.10.2014 18:07

už len ten vzor zaujme a chuť musí byť tiež super :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

13.12.2016 19:01

tak z tohto sa určite nepriberie

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

06.09.2018 08:28

Robievam klasický teno nie

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.