Zdravý recept: Pohánkový šalát s kelom

Celkom sa mi páčia šaláty, v ktorých je zelenina opečená spolu s ryžou, alebo pohánkou. Kombinácií a chutí je nekonečne mnoho.

Kel je dobrá zimná zelenina, ktorá veľmi dobre chutí blanšírovaná.

 

Krátkym povarením a prudkým schladením – blanšírovaním, zostanú listy kelu chrumkavé a budú mať peknú farbu.

 

Komu nechutí pohánka, môže ju nahradiť ryžou.

 

Budeme potrebovať:

 

  • kel – blanšírovaný, 1/4 hlávky
  • olej na opečenie zeleniny – 1 polievková lyžica
  • cibuľa 1ks
  • cesnak 4ks
  • mrkva 1ks
  • kokosové mlieko 1 plechovka
  • červená karí pasta massaman – 1/2 polievkovej lyžice
  • soľ
  • čilli paprička
  • pohánka 1 šálka
  • sezamový olej
  • citrón

 

Odporúčame vyskúšať: Ryžové rezance s bravčovým mäsom

kelovy-salat-s-pohankou

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

1 šálku pohánky dáme variť do 2 šálok osolenej vody. Asi po 10 minútach varenia ju odstavíme a necháme dôjsť. Po ďaľších 10 minútach bude pohánka sypká, voda odparená. Zatiaľ si očistíme cibuľu, cesnak, mrkvu a pokrájame ich.  Mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle.

 

Na panvicu dáme za polievkovú lyžicu oleja, rozohrejeme ho. Do neho dáme karí pastu, cesnak a krátko opečieme, pridáme cibuľu, mrkvu, aj čilli papričku. Prudko opekáme a miešame asi 1-2 minúty. Pridáme pohánku, kokosové mlieko, premiešavame a necháme prehriať. Na záver ide blanšírovaný kel, ktorý zamiešame k zmesi. Podľa chuti osolíme a podávame pokvapkané citrónovou šťavou a sezamovým olejom.

 

Ak nemáte po ruke kokosové mlieko, nahraďte ho kokosovou pastou zo strúhaného kokosu. 1 šálku strúhaného kokosu nechajte namočenú  v 1 1/2 šálke vody na 12 hodín.  Potom rozmixujte mixérom do hladka.

 

Zdroj: www.fooddrink.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Renáta Mularčíková

Renáta Mularčíková

04.09.2015 01:42

Ten šalát vyzerá super,určite ho vyskúšam.

Vaše meno:

Ján Soták

Ján Soták

04.09.2015 12:04

Dobrý recept treba vyskúšať...

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 14:22

pohánku som skúšala nechutila mi

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.