Ako ošúpať granátové jablko bez kuchyne ako po zabíjačke? Takto!

Úprimne, je to začiatočnícky problém tých, ktorí toto ovocie síce zbožňujú, ale od jeho pravidelnej konzumácie ich odrádza práve všetok ten „servis“ okolo. Ako ošúpať granátové jablko? V skutočnosti žiadna veda, ak poznáte tie správne grify a ťahy. Osvojte si ich spolu s nami a odteraz už nikdy nebudete musieť za chuť granátového jablka platiť daň v podobe nekonečného čistenia kuchyne!

Za trochu námahy odmena v podobe zdravia a krásy

Granátové jablko je veľmi špecifické ovocie. Nielen tým, že keď si predstavíte jeho šúpanie, radšej si ho ponecháte len ako dekoráciu ovocnej misy, ale predovšetkým svojím výzorom, chuťou a obsahom. Pod napohľad nezdolateľnou šupkou granátového jablka sa skrýva niekoľko stoviek chutných guľôčok, plných zdravia. Mimochodom, vedeli ste, že granátové jablko je jedno z najstarších druhov ovocia na svete?

 

Toto ovocie si teda určite nezaslúži „sedieť v kúte“ s údelom ovocia na okrasu. Osvojte si preto spôsob, ako ho ošúpať čo najjednoduchšie a pochutnávajte si na ňom aspoň raz do týždňa!

 

Neprehliadni: Ovocie dula: Ešte pred pár rokmi bežné ako jablká. Ako je to dnes?

granátové jablko

Zdroj: Shutterstock®

Ako sa mu dostať pod kožu?

Prvou, jednoduchšou možnosťou je granátové jablko rozkrojiť napoly a semienka následne vydlabať do misky. Avšak tu prichádzame k onému kameňu úrazu, pretože následkom takéhoto „vydlabávania“ bude červená šťava z ovocia doslova všade – od vašich predlaktí, cez trup, až po pramienky, stekajúce dolu linkou, o stenách a kachličkách ani nehovoriac. Preto je tu aj iná možnosť – takzvaná podvodná.

 

Nie, neľakajte sa, nebudeme vás navádzať na žiadne špinavé podvody. Máme totiž na mysli šúpanie granátového jablka pod vodou. Už si napúšťate vaňu? Opäť omyl – pod vodou, milé dámy, nebudete vy, ale granátové jablko! Takže, vyhrňte si rukávy a poďme na to!

šúpanie granátového jablka

Zdroj: Shutterstock®

Do vody to ide ľahšie

Granátové jablko si rozkrojte napoly. Pripravte si väčšiu misku s vodou, do ktorej rozkrojené granátové jablko ponorte a vydlabávajte prstami semienka – áno, priamo do vody. Oveľa jednoduchšie sa vám tak oddelia červené (jedlé) semienka od bielej (nejedlej) dužiny, ktorá ich drží pod šupkou. Vodu napokon len zlejte a môžete si pochutnávať na zdravých plodoch granátového jablka ihneď, teda nie po hodine čistenia kuchyne. :-)

 

Ak by ste si však niekedy potrebovali poriadne vybiť zlosť na partnera, šéfa alebo len tak – zo zvyku a mali by ste poruke granátové jablko, môžete dokonale spojiť príjemné s užitočným. Ako na to?

 

Odporúčame: Vieš, ako si prinavrátiť psychickú pohodu aj bez antidepresív?

semienka granátového jablka

Zdroj: Shutterstock®

Keď to nejde po dobrom... pôjde to varechou

Opäť si rozkrojíte granátové jablko napoly (alebo na mesiačiky), vezmete varešku a nad miskou udierate do polovice granátového jablka dovtedy, kým sa v miske neobjaví aj posledné červené semienko. Držte však ovocie dlaňou, aby ste si nepoklepali po prstoch a neprivodili si tak, okrem zlosti, ešte aj úraz. Semienka vám budú do misky padať pekne cez prsty. Práve tento spôsob si môžete pozrieť aj v tomto videu: 

A prečo vlastne toľko námahy? Odpoveď je jednoznačná. Granátové jablko obsahuje veľké množstvo vlákniny, vitamínov, minerálov (najmä železa) a vzácnych antioxidantov, naopak, minimum kalórií. Čo je na ňom teda úžasné je, že ide o takú energetickú bombu, že po jeho konzumácii sa budete cítiť výrazne vitálnejšie, a to takmer ihneď. Popritom má silné omladzujúce a detoxikačné účinky, takže za trošku námahy s jeho šúpaním rozhodne stojí, čo poviete?

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

15.07.2018 07:40

Super, vďaka! Za trochu námahy odmena v podobe zdravia a krásy.

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

15.07.2018 19:00

ja ho vždy rozpolím a povytriasam zrniečka, skúsim aj niečo z týchto spôsobov

Vaše meno:

Alzbeta Hartinikova

Alzbeta Hartinikova

17.07.2018 19:16

Granatove jablcko mi taketo nechutí.Ani sa mi stym bavit nechce.Radsej si ho kupim ako stavu .Toto mi vyhovuje.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

04.10.2018 22:47

Určire vyskúšam dík za radu

Vaše meno:

Martina Begalova

Martina Begalova

10.12.2020 10:31

no veru.. stále som mala dilemu či mi to stojí za tú pol hodinu čo stojím pri umývadle a čistím maličké guličky... ale tento tip určite vyskúšam.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.