Keďže milujem cheesecaky, musela som pripraviť aj tekvicovú verziu. :)
Nateraz posledný recept z edície “tekvicové recepty” chutí fajnovo, tekvicovú chuť ani moc necítiť, skôr je taký osviežujúci, korenistý, chutný.
Takže ak neviete čo s tekvicou, nech sa páči.
Budeme potrebovať:
- 150 g maslových keksíkov
- 60 g rozpusteného masla
- 2 lyžice kakaa
- 450 g krémového syra philadelphia
- 3 vajíčka
- 250 ml tekvicového pyré
- 140 g Sweet family trstinového cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička perníkového korenia (alebo mletého zázvoru)
- 180 ml kyslej smotany + 2 lyžice kryštálového cukru
Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Pšenové raffaello guličky
Postup prípravy:
Ako vždy, keksíky si pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom a kakaom, až nám vznikne drobivá hmota a natlačíme ju na dno 20 cm tortovej formy (ja som dala na dno aj papier na pečenie). Vo väčšej miske vymiešame spolu krémový syr a trstinový cukor do hladka, potom po jednom pridáme vajíčka a chvíľku iba premiešame. Nakoniec pridáme korenia a tekvicové pyré, premiešame a nalejeme hmotu na keksíkový základ. Na dno rúry si dáme menší plech naplnený vodou, zapneme na 175 °C, a keď je vyhriata, cheeseake dáme do rúry piecť. Po 30 minútach znížime teplotu na 165°C a pečieme ďalších 20 minút. Zatiaľ vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom (stačí iba lyžičkou poriadne) a po uplynutí doby pečenia cheesecake vyberieme z rúry, nanesieme na vrch smotanový krém a uložíme na ďalších 10 minút dopiecť. Potom vypneme rúru, jemne pootvoríme, necháme vychladnúť pár hodín a nakoniec uložíme do chladničky na noc stuhnúť.
Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Nepečená torta s mascarpone a jahodovým želé
Zdroj: www.angiebakes.com