Angie pripravuje: Tekvicový cheesecake

 

Keďže milujem cheesecaky, musela som pripraviť aj tekvicovú verziu. :)

 

Nateraz posledný recept z edície “tekvicové recepty” chutí fajnovo, tekvicovú chuť ani moc necítiť, skôr je taký osviežujúci, korenistý, chutný.

 

Takže ak neviete čo s tekvicou, nech sa páči. 

 

 

Budeme potrebovať: 

 

  • 150 g maslových keksíkov
  • 60 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 450 g krémového syra philadelphia
  • 3 vajíčka
  • 250 ml tekvicového pyré
  • 140 g Sweet family trstinového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička perníkového korenia (alebo mletého zázvoru)
  • 180 ml kyslej smotany + 2 lyžice kryštálového cukru

 

Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Pšenové raffaello guličky

tekvicovy-cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

 

Ako vždy, keksíky si pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom a kakaom, až nám vznikne drobivá hmota a natlačíme ju na dno 20 cm tortovej formy (ja som dala na dno aj papier na pečenie). Vo väčšej miske vymiešame spolu krémový syr a trstinový cukor do hladka, potom po jednom pridáme vajíčka a chvíľku iba premiešame. Nakoniec pridáme korenia a tekvicové pyré, premiešame a nalejeme hmotu na keksíkový základ. Na dno rúry si dáme menší plech naplnený vodou, zapneme na 175 °C, a keď je vyhriata, cheeseake dáme do rúry piecť. Po 30 minútach znížime teplotu na 165°C a pečieme ďalších 20 minút. Zatiaľ vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom (stačí iba lyžičkou poriadne) a po uplynutí doby pečenia cheesecake vyberieme z rúry, nanesieme na vrch smotanový krém a uložíme na ďalších 10 minút dopiecť. Potom vypneme rúru, jemne pootvoríme, necháme vychladnúť pár hodín a nakoniec uložíme do chladničky na noc stuhnúť.

 

Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Nepečená torta s mascarpone a jahodovým želé

 

Zdroj: www.angiebakes.com

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

30.10.2015 19:09

tekvicu mám veľmi rada ale takýmto spôsobom som ju ešte nikdy nepripravovala... ale recept ma zaujal tak snáď skúsim :-)

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

30.01.2016 18:57

Nový recept, s tekvicou som ešte tortu nepiekla:))ale čo nebolo môže byť:))

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

27.06.2018 16:49

zaujímavy recept

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.