Aj keď posledné zimy už nie sú to čo bývali a vačšinou sa nám sen o krásnych bielych Vianociach nesplní, dnes je našou inšpiráciou práve sneh.
Milujú ho nie len deti ale aj dospelí. A v posledných dňoch sa Perinbaba konečne umúdrila a dopriala všetkým nadčencom zimných športov dlho očakávanú snehovú nádieľku. A ak u vás náhodou sneh ešte stále nenapadol, pripravte si aspoň doma niečo čo vám ho pripomenie a prinesie vám čaro zimy až do kuchyne, aj keď troška exoticky.
Suroviny na prípravu Coconut snowballs:
- 1 ½ H kešu
- 1 – 1 ¼ H sušený kokos
- 3 PL sladidla (napr. med, javorový sirup)
- 3 ČL kokosový olej
- 1 ks vanilkový struk
- 3 PL mandľové mlieko
- štipka soli
- + sušený kokos na obaľovanie
Postup prípravy:
1. Kešu si dáme namočiť do vody minimálne na dve hodiny alebo cez noc. Na druhý deň vodu z kešu zlejeme, kešu premyjeme novou vodou a dáme do mixéra.
2. Ku kešu pridáme kokosový olej a mandľové mlieko a vymixujeme na hladkú zmes. Pridáme sladidlo podľa chuti, vyškrabané vnútro z jedného vanilkového struku a štipku soli a znovu premixujeme, aby sa suroviny premiešali.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty - Gaštanové cupcakes
3. Zmes z mixéra dáme do misky a pridáme sušený kokos. Všetko spolu dobre premiešame, mala by nám vzniknúť nie veľmi riedka zmes, ak sa vám zmes zdá riedka, pridajte ešte kokos, ale nie veľa, počas chladenia guličky stuhnú a budú pevnejšie.
4. Zo zmesi tvarujte guličky a uložte ich na tácku, vystlanú papierom na pečenie. Vytvarované guličky dajte zachladiť a stuhnúť, napr. do chladničky, môžete ich tam nechať aj cez noc. Stuhnuté guľky už len obaľujeme v nastrúhanom kokose.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím