Pod pojmom zdravé raňajky si väčšina z nás predstaví ovsenú kašu s ovocím. Hoci je toto výdatné jedlo skutočne ideálnou voľbou na začatie dňa, mnoho ľudí stále nevie ako pripraviť ovsenú kašu tak, aby bola pre nich skutočným pôžitkom.
Inšpirujte sa preto skvelými a jednoduchými receptami na kaše z ovsených vločiek, ktoré vás naštartujú do celého dňa.
Ovsená kaša s jablkami
Recept:
- 1 banán
- 1 jablko
- 100 ml vody
- 100 ml mlieka
- 50 g ovsených vločiek
- 1 polievková lyžica medu
- ½ čajovej lyžičke škorice
- mandle
Vločky dáme do misky a zalejeme vodou. Necháme odstáť 2 hodiny, aby vločky napučali. Potom pridáme mlieko, škoricu, roztlačený banán a privedieme do varu. Potom odstavíme z ohňa, pridáme med a premiešame. Pred podávaním na kašu poukladáme kúsky jablka, posypeme mandľami a polejeme trochou medu.
Odporúčame prečítať: Vypestujte si šampiňóny u vás doma
Kokosová kaša s jahodami
Recept:
- 250 ml mlieka
- 50 g ovsených vločiek
- 1 polievková lyžica kokosu
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- čerstvé jahody
V menšom hrnci zmiešame mlieko s pomletými ovsenými vločkami a privedieme do varu. Potom pridáme cukor, na kúsky pokrájaný banán, kokos a miešame, pokiaľ nebude mať kaša želanú konzistenciu. Podávame s čerstvými jahodami alebo iným čerstvým ovocím.
Odporúčame prečítať: Tiramisu podľa šéfkuchára Žídeka
Mandľová kaša s čerstvým ovocím
Recept:
- 200 ml mandľového mlieka
- 40 g ovsených vločiek
- 20 g posekaných vlašských orechov
- 1 čajová lyžička javorového sirupu
- tropické ovocie
Do hrnca dáme zohriať mlieko. Keď je horúce, prisypeme pomleté vločky, posekané vlašské orechy a miešame. Keď je kaša dostatočne hustá, nalejeme kašu do misiek a posypeme kúskami ovocia. Na záver kašu polejeme javorovým sirupom a môžeme podávať.
Odporúčame prečítať: Pozor na zväčšujúce znamienko
www.shutterstock.com Fotografie sú ilustračné.