Make-upový detox: Ako dodať pleti oddych a získať späť jej prirodzený lesk?

Prečo si dopriať make-upový detox

Make-up je dokonalá záležitosť. Však to my, ženy, poznáme. Zakryje to, čo má. Zvýrazní to, čo má. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, že pre pleť to môže byť ale naozaj záťaž? Pokiaľ sa o ňu správne nestaráte, teda nedbáte na pravidelnú a hĺbkovú skin care. Nie je problém v tom, že make up používate. Skôr ide o to, ako sa o pleť po jeho odstránení staráte. Na to môže skvele poslúžiť make-upový detox.

Prečo je make-upový detox dôležitý? 

Make-upový detox je obdobie, kedy dáte pleti šancu zregenerovať sa, obnoviť prirodzenú rovnováhu a získať späť svoj zdravý lesk. Detox pleti prospeje z viacerých dôvodov.

Nanášanie make-upu je pre mnoho ľudí každodennou rutinou, ktorá pomáha zvýrazniť krásu a dodať sebadôveru. Avšak, neustále nanášanie vrstiev podkladovej bázy, korektoru, púdru a ďalších produktov môže pleti uškodiť. Koža pod make-upom totiž často nedostáva dostatok priestoru na dýchanie, čo môže viesť k rôznym problémom, ako sú upchaté póry, vyrážky, suchosť alebo dokonca predčasné starnutie.

Prečítajte si: Akné na tvári vám prezradí šokujúce fakty o vašom zdraví!

Doprajte si make-upový detox
Depositphotos

Make-up predovšetkým: 

  • Upcháva pór– neustále nanášanie make-upu môže spôsobovať, že póry sa upchávajú, čo vedie k tvorbe čiernych bodiek, vyrážok a akné.
  • Dehydratuje – niektoré make-upové produkty, najmä tie s obsahom alkoholu, môžu pleť vysušovať, čím ju zbavujú jej prirodzenej hydratácie. Preto dbajte na zloženie!
  • Znižuje elasticitu – make-up môže obsahovať zložky, ktoré narúšajú kolagén a elastín v pokožke, čo môže viesť k predčasnému starnutiu a tvorbe vrások. Opäť platí, zloženie!!!
  • Spôsobuje nepravidelný tón pleti dlhodobé používanie korektorov a podkladových báz môže spôsobiť, že pleť získa nepravidelný tón a stratí svoju prirodzenú sviežosť.

Stavte na správnu starostlivosť o pleť:

1. Čistenie pleti

Pravidelné čistenie pleti je počas detoxu kľúčové. A nielen počas detoxu. Je to každodenný základný krok. Používajte jemný čistiaci prostriedok bez parfumácie a alkoholu, ktorý neodstraňuje z pokožky jej prirodzené oleje. Ráno a večer si pleť jemne umyte, aby ste odstránili nečistoty a prebytočný maz.

Toto neprehliadnite: Ako “snackovať” a zlepšiť si pri tom pleť?

Správna starostlivosť o pleť
Depositphotos

2. Hydratácia

Aj keď nepoužívate make-up, hydratácia je nevyhnutná. Vyberte si taký hydratačný krém, ktorý je vhodný pre váš typ pleti. Dôležitý je ale aj pitný režim! Tak, ako to stále opakujeme a pripomíname. Dostatok vody pomáha udržiavať pleť hydratovanú zvnútra. Budete za to vďačné!

3. Exfoliácia

Jemná exfoliácia pomáha odstraňovať odumreté kožné bunky a podporuje obnovu pleti. Tým sa navracia jej prirodzený lesk a žiara. Vyhnite sa agresívnym peelingom a radšej použite enzýmové alebo chemické exfolianty s obsahom AHA alebo BHA kyselín, ktoré sú šetrnejšie.

4. Starostlivosť o pery

Určite ste si to všimli, no na perách sa tiež často nahromadí make-up, ktorý spôsobuje ich vysušovanie. Stavte na hydratačný balzam s obsahom prírodných olejov, ktorý budete mať stále v kabelke. Naopak, vyhnite sa rúžom, ktoré vysušujú.

5. SPF

Ochrana pred UV žiarením je nutnosťou, aj keď sa make-upu zrovna vyhýbate alebo ste z domu ani nevykročili. Najlepšie je používať denný krém s SPF, aby ste ochránili pleť pred škodlivým slnečným žiarením, ktoré môže spôsobiť predčasné starnutie a pigmentové škvrny. Zaobstarať si môžete aj osobitné SPF, ktoré nanášate v rámci svojej rutiny ako posledné.

Bude vás zaujímať: Ako si vybrať najvhodnejšiu anti-ageing starostlivosť pre vašu pleť?

SPF chráni pred tvorbou pigmentových škvŕn
Depositphotos

6. Doprajte si masky a séra

Pleťové masky a séra sú skvelým doplnkom detoxu. Priam nevyhnutnosť. Používajte masky s upokojujúcimi a hydratačnými zložkami, ako je aloe vera, kyselina hyalurónová alebo kolagén. Séra s antioxidantmi, ako je vitamín C, pomáhajú chrániť pleť pred voľnými radikálmi, podporujú jej regeneráciu a rozjasňujú. A my predsa chceme, aby pleť žiarila aj pod make-upom.

Ako často by ste mali robiť make-upový detox?

Frekvencia make-upového detoxu závisí od vášho životného štýlu a stavu pleti. Pre niektoré z vás môže byť užitočné urobiť si deň bez make-upu aspoň raz do týždňa. Iné môžu potrebovať kompletný týždeň alebo aj dlhšie obdobie na to, aby sa ich pleť plne zregenerovala. Ak máte pocit, že vaša pleť je unavená, mdlá alebo začínate mať problémy s akné, je to jasný signál, že je čas na detox a diagnostiku pleti.

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE