Micro bob: Trend, ktorý zmení váš vzhľad túto jeseň

Micro bob vlasový trend 2024

S príchodom nového ročného obdobia nás často láka zmena. Či už vo forme nového šatníka, kozmetiky alebo účesu. Pre ženy je zmena účesu jedným z najjednoduchších spôsobov, ako oživiť svoj vzhľad a vniesť novú energiu do každodenného života. Chceme byť iné, odlišné ako doteraz. A práve micro bob, elegantný a moderný účes, je teraz v centre pozornosti nielen na červených kobercoch, ale aj medzi bežnými ženami po celom svete.

Teda, nie, nestriháme si vlasy iba po rozchode, čím zároveň liečime depku z nevydareného vzťahu, ale aj pri zmene ročného obdobia. Respektíve, zmene trendov. 

Čo je micro bob?

Micro bob je skrátená verzia klasického bobu, teda účesu, ktorý je maximálne nadčasový a univerzálny. Jeho špecifikom je dĺžka: vlasy sú zvyčajne strihané na úroveň uší alebo tesne pod ne, čo z neho robí veľmi krátky strih, ale zároveň efektný. V porovnaní s tradičným bobom má micro bob svoj vlastný charakteristický vzhľad - je drzý, tak trošku provokatívny a zároveň šik.

Veľkou výhodou micro bobu je jeho prispôsobivosť. Tento strih sa hodí pre všetky typy vlasov, od úplne rovných až po jemne zvlnené či kučeravé. Navyše, ak chcete zvýrazniť tvár ešte viac, môžete si zvoliť verziu s ofinou. Ofina dodá účesu ďalšiu vrstvu šarmu a môže byť ideálnym riešením, ak chcete zakryť čelo alebo pridať viac dynamiky celkovému vzhľadu. A čo je pre nás, ženy, najdôležitejšie? Nevyžaduje si žiadnu komplikovanú a zdĺhavú úpravu a starostlivosť.

Prečítajte si: Tento olej je skrytý poklad pre vašu pokožku a vlasy - 7 prekvapivých benefitov!

Gigi Hadid
INSTAGRAM / @gigihadid

Prečo práve micro bob?

Micro bob sa objavil ako trend už na začiatku tohto roka, no práve v jeseni jeho popularita ešte vzrástla. Kým leto bolo obdobím dlhých vĺn a plážového vzhľadu, jeseň so sebou prináša elegantné a čisté línie, ktoré micro bob dokonale vystihuje. Tento účes zaujal pozornosť mnohých celebrít, medzi ktoré patria známe osobnosti ako čerstvá mamička Hailey Bieber, Lily Collins ala Emily in Paris a Taylor Russell. Ich bezchybný vzhľad inšpiruje tisíce žien po celom svete, aby siahli po nožniciach a vyskúšali niečo ... nové.

Bude vás zaujímať: Vlasový trend "Stevie" je späť po 50 rokoch – získa si aj teba?

Lily Collins
INSTAGRAM / @lilyjcollins

Ako sme už načrtli, jednou z hlavných výhod micro bobu je jeho jednoduchosť údržby. Nevyžaduje zložité stylingové techniky ani hodiny pred zrkadlom. Stačí pár ťahov kefou alebo rýchle vysušenie a účes vyzerá skvelo. Nezabudnite kvalitný vlasový olejček. Pre ženy, ktoré vedú hektický životný štýl, je micro bob praktickým a štýlovým riešením. Takisto sa skvele hodí k rôznym outfitom, od elegantných večerných šiat až po bežné denné oblečenie.

Ako nosiť micro bob?

Možností, ako nosiť micro bob, je viacero. Môžete ho nechať úplne rovný a uhladený pre minimalistický vzhľad alebo pridať jemné vlny pre ležérnejší efekt. Ofina je skvelou voľbou, ak chcete dodať účesu viac charakteru a opticky omladiť tvár. Tento účes funguje rovnako dobre s neutrálnymi aj odvážnymi make-upovými lookmi. Keďže micro bob je veľmi výrazný sám o sebe, stačí zvoliť jemný make-up alebo zamerať pozornosť na oči či pery.

Neprehliadnite: Tipy pre jemné vlasy: Takto im ľahko dodáš objem a posilníš ich

Grece Ghanem
INSTAGRAM / @greceghanem

Kto by mal zvážiť micro bob?

Ak ste pripravené na výraznejšiu zmenu a chcete vyskúšať niečo iné, micro bob je pre vás! Hodí sa najmä pre ženy s oválnou alebo hranatou tvárou, no vďaka prispôsobivosti môže fungovať takmer pre každý tvar. Dôležité je nájsť skúseného kaderníka, ktorý vám odporučí najlepší strih micro bobu pre váš konkrétny typ vlasov a rysy.

Stále neviete, čo s vlasmi, no zároveň túžite po oživenom looku, v ktorom sa budete cítiť dobre? Micro bob môže byť presne tým účesom, ktorý vám dá novú energiu a pomôže vám vstúpiť do tohto ročného obdobia s istotou, štýlom a gráciou.

Anketa: Páči sa vám trend micro bob?

Odpovedal 1 čitateľ

100%
0%

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @gigihadid, INSTAGRAM / @lilyjcollins, INSTAGRAM / @greceghanem

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE