Netradičná praženica s paradajkami

Jedno z najznámejších jedál, ktoré si väčšina z nás dopraje na raňajky sú miešané vajíčka, inak povedané praženica. Aj keď obsahuje iba základné suroviny, dokáže zasýtiť na niekoľko hodín a dodať telu množstvo plnohodnotných bielkovín.

 

Ak vás omrzela jej tradičná verzia, pripravte si ju trochu inak. S chutnými párkami, čerstvými paradajkami a rukolou sa toto jedlo môže stať aj skvelým tipom na obed. 

 

Ingrediencie (2 porcie):

 

  • 6 ks Cisárskych párkov Mecom
  • 5 stredne veľkých vajec
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 jarná cibuľka
  • čerstvá rukola
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • olej
  • čierne korenie
  • soľ

 

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Netradičná praženica s paradajkami

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka

Netradičná praženica s paradajkami

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

 

Párky nakrájame na menšie, približne 2 cm kúsky. Na rozpálenom oleji ich opražíme z každej strany. Potom do panvice pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a rozpolené cherry paradajky. Všetko spolu opekáme niekoľko minút, pridáme lístky čerstvej rukoly a dobre premiešame.

 

Vajcia v miske rozšľaháme so štipkou soli, korením a smotanou na šľahanie, aby boli nadýchanejšie. Potom túto vaječnú hmotu vlejeme do panvice k ostatným surovinám. Niekoľko sekúnd necháme opekať a potom všetko premiešame. Praženica je hotová do niekoľkých minút. Dôležité je, aby nebola na ohni príliš dlho a mala vláčnu konzistenciu. Podávať ju môžeme s čerstvou bagetou.  

 

Dobrú chuť!

Netradičná praženica s paradajkami

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zemiakové guľky pre návštevu

Netradičná praženica s paradajkami

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

11.07.2016 09:40

trosku vylepsena prazenica, my si robievame hribikovu s cibulkou a petrzlenovou vnatou, tiez je vyborna

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

15.07.2016 22:16

Ja mám averziu voči párkom.. ale tá rukola sa mi tam páči :)

Vaše meno:

Ivana Trochanová

Ivana Trochanová

17.07.2016 20:04

jednoduche a chutne :)

Vaše meno:

Adriána Jakubová

Adriána Jakubová

31.08.2016 09:07

rýchle a chutne raňajky

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

06.09.2016 20:10

Robievam často no dávam cibuľku,slaninku, dubáky , petržlenová vňať mňamkýýýý

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.