Každá správna gazdinka a milovníčka polievok už určite skúšala vytvoriť krémovú polievku.
Takéto krémové polievky sa tešia obľube hlavne preto, lebo sú veľmi jednoduché na prípravu, rýchlo hotové, pomerne zdravé, a to najdôležitejšie - sú sýte.
Dnes sme si pre vás pripravili recept na skvelú krémovú paradajkovú polievku, ktorá je netradične obohatená o kokosové mlieko. Tento recept sme sa naučili na fitness víkende na Donovaloch, kde sme absolvovali minikurz varenia so skvelým kuchárom Richardom Noskovičom.
Odporúčame tiež: Jesenná kuchyňa: Krémová gaštanová polievka
Na paradajkovú krémovú polievku budete potrebovať:
-
Šunku Mecom
- Cibuľu
- Cesnak
- Zázvor
- Olivový olej
- Paradajky
- Kokosové mlieko
- Soľ
- Koriander
- Sezamový olej
Postup prípravy:
Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na kocky. Zázvor a paradajky umyjeme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak a zázvor a pomaly pražíme. Keď je cibuľa opražená do sklovita, pridáme paradajky a restujeme, pokiaľ paradajky nepustia šťavu. Zalejeme kokosovým mliekom, osolíme a varíme asi 30 minút. Polievku rozmixujeme, precedíme cez sitko a dochutíme soľou. Podávame s opečenou šunkou, pár kvapkami sezamového oleja a nasekanou čerstvou vňaťou z koriandra.
Odporúčame tiež: Pripravte si domáce čipsy zo zeleniny
Tento recept sme si pripravovali počas našej školy varenia
na Fit&Balance Weekende v hoteli Residence Hotel&Club Donovaly.