Toto je jeden z mojich najobľúbenejších obedov. Je chutný, zdravý, zasýti a mám ho pripravený za chvíľku. Pečené zemiaky zbožňujem aj s baklažákom, super jetiež s cuketou, ale rovnako aj s marinovaným tofu. Neviem či toto môžem nazvať receptom, keďže sa jedná len o zeleninu nahádzanú do zapekacej misy, ale inšpirovať sa môžete.
Časom určite pridám podobný jednoduchý recept s obmenenou zeleninou. Na fotkách sú pečené zemiaky, na jednej so šampiňónmi a červenou paprikou, na druhej zemiaky so zelenou a žltou paprikou.
Suroviny na prípravu:
- 3 ks zemiaky veľké
- 5 ks šampiňóny čerstvé
- 1 ks paprika
- soľ
- chilli
- olej rastlinný
- 2 strúčiky cesnak
- bylinky provensálske
Množstvo: 1 porcia
Čas prípravy: 10 minút
Čas pečenia: 20 minút na 200 °C
Odporúčame vyskúšať: Recept na Homemade bounty tyčinky
Postup prípravy:
1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame. Papriku umyjeme a tiež nakrájame. Zeleninu vložíme do zapekacej misy alebo na plech, prelejeme olejom, prelisujeme strúčiky cesnaku, osolíme, pridáme chilli podľa chuti a provensálske bylinky.
2. Všetko spolu dôkladne premiešame, aby sa prepojili chute. Dáme piecť na 20 minút pri 200 stupňoch. Ta dáá. A najjednoduchší obed alebo večera sú na svete.
Odporúčame vyskúšať: Slané talianske tyčinky - Grissini
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk