Trochu netradičná, ale napriek tomu chutná kombinácia párkov a šošovice je dôkazom toho, že v kuchyni treba experimentovať.
Ak máte navyše radi pikantnú chuť, tento recept na pikantnú šošovicu s párkami vás dostane. Stačí niekoľko ingrediencií a za 20 minút máte na stole plnohodnotný obed. Zabudnite na to, že párok je fastfoodové jedlo, ak ho správne pripravíte, presvedčíte sa o opaku.
Ingrediencie:
- 1 balenie teľacích párkov Mecom
- 100 g červenej šošovice
- 150 g paradajkového pretlaku
- 100 g červenej sterilizovanej fazule
- ½ cibule
- ½ strúčiku cesnaku
- 1 polievková lyžica oleja
- soľ
- čerstvá červená chilli paprička (množstvo podľa chuti)
Odporúčame prečítať: Kuchárska kniha La veganista (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Červenú šošovicu prepláchneme pod studenou vodou a dáme variť do vriacej vody na približne 10 – 12 minút. Medzitým očistíme cibuľu s cesnakom a nadrobno ich nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej a dozlatista opečieme cibuľu a cesnak. Potom pridáme uvarenú šošovicu a premiešame.
Pridáme paradajkový pretlak, červenú fazuľu a na malé kúsky pokrájanú chilli papričku. Dochutíme soľou a necháme variť ešte 5 minút. Na záver na ďalšej panvici opečieme teľacie párky, asi 3 minúty z každej strany a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk