Pod slovom hot dog si väčšinou predstavíme podpriemerné jedlo tvorené obyčajným párkom s horčicou ukrytým v pečive. Toto jedlo však môže vyzerať aj úplne inak.
Chutná klobása, opečená slanina a domáca majonéza dokážu z hot dogu vytvoriť plnohodnotný obed, za ktorý sa nemusia hanbiť ani tie najšikovnejšie gazdinky.
Ingrediencie:
- 3 ks Tenkej klobásy na gril Mecom
- 50 g Oravskej slaniny kocky Mecom
- sezamový olej
- 3 ks rožkov na hot dog
- hlávkový šalát
- pažítka
- 1 vajce
- soľ
- 1 čajová lyžička horčice
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Klobásy a kúsky slaniny dáme opiecť do zlatista na panvici. Medzitým pripravíme domácu majonézu. Do vyššej nádoby dáme vajce, trochu soli, horčicu a zmixujeme. Potom po kvapkách pridávame sezamový olej a mixujeme dovtedy, kým sa vytvorí hustá majonéza.
Rožky rozkrojíme pozdĺžne, ale tak aby sa nerozpolili. Z vnútornej strany ich pokvapkáme sezamovým olejom, potrieme domácou majonézou a vložíme listy šalátu. Do rožkov potom vložíme opečenú klobásu so slaninkou a na záver posypeme nakrájanou pažítkou.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová