Recept na chutné Americké lievance

Klasický recept na lievance, ktoré zvládnete raz dva. Skúste nimi potešiť napríklad vašu polovičku raňajkami do postele alebo celú rodinu spoločnými sladkými nedeľnými raňajkami pri stole.

 

Chutné sú aj ako dezert, tak si s nimi vychutnajte tie najsladšie chvíle.

 

 

 

 

 

Suroviny na prípravu: 


Cesto

  • ½ H múka pšeničná celozrnná hladká
  • ½ H múka pšeničná hladká
  • 1 H mlieko rastlinné
  • 1 PL jablčný ocot
  • ¼ ČL soľ
  • 2 ČL prášok do pečiva bez fosfátov
  • 1 ČL škorica mletá
  • 1 KS vanilkový lusk
  • 1 ½ PL domáci vanilkový cukor
  • + rastlinný olej na opekanie

Na vrch

  • 150 g čučoriedky
  • javorový sirup

 

Množtvo: cca10 ks
Doba prípravy: 30 minút 

 

Odporúčame vyskúšať: Recept na Homemade bounty tyčinky

čučoriedky

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy: 

 

1. Najprv si v mise zmiešame sypké suroviny, teda obe druhy múky, soľ, prášok do pečiva, škoricu, domáci vanilkový cukor a vyškrabané vnútro z vanilkového struku.

 

2. Do vlažného mlieka pridáme jablčný ocot a necháme chvíľu postáť. Mlieko vmiešame do sypkej zmesi a vymiešame cesto.

 

3. Panvica musí byť rozpálená, aby sa vám s cestom dalo dobre pracovať. Panvicu teda rozpáľte na ohni a nalejte na ňu malé množstvo oleja (cca 2 ČL).

 

4. Na rozpálenú panvicu s olejom nalejeme približne jednu naberačku cesta (záleží od veľkosti naberačky). Keď sa na ceste začnú tvoriť bublinky, otočne lievanec na druhú stranu a prepečte.

 

Odporúčame vyskúšať: Zdravé raňajky: Cheesecake parfait

recept na americké lievance

Zdroj: Janka Pačeková

5. Upečený lievanec dajte z panvice na tanier bokom a postupujte ďalej v pečení. Okraje lievancov by mali byť hnedšie a lievance by mali mať odtieň tzv. do zlata.

 

6. Upečené lievance servírujte na tanier, ozdobte umytými a vysušenými čučoriedkami a prelejte javorovým sirupom. Lievance budú s javorovým sirupom dosť sladké, kto má rád sladké, príde si tak na svoje, sami o sebe až tak sladké nie sú, takže kto až tak sladké jedlá neobľubuje, odporúčam podávať s vanilkovým krémom a mierne kyslým lesným ovocím, ktoré vytvorí chuťový kontrast k sladkému krému.

 

Odporúčame vyskúšať:  Recept na orechové guličky

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

recept na americké lievance

Zdroj: Janka Pačeková

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

25.02.2015 07:34

lievance som veru nerobila už poriadne dlho a tieto s tými obrovskými čučoriedkami vyzerajú úžasne - už len ochutnať :-)

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

25.02.2015 23:19

lievance v kombinácii s čučoriedkami sú skvelé

Vaše meno:

Alžbeta Remencová

Alžbeta Remencová

27.02.2015 09:43

Milujem americké palacinky, ale nedokážem ich zjesť, keď sú poliate javorovým sirupom. Ten je pre mňa príliš sladký. Radšej by som vyskúšala ten vanilkový krém, čo odporúčate :)

Vaše meno:

Beata Mintalova

Beata Mintalova

06.04.2015 12:58

ak nemma panvičku na lievace ako ma ich urobiť aby boli všetky pekne rovnake

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

19.05.2015 10:19

tieto vyzerajú fakt skvelo

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.