Kto by nepoznal jeden zo súčasných najobľúbenejších orientálnych dipov? Klasický hummus poznáme ako zmixovanú zmes uvareného cíceru, olivového oleja, pasty tahini, citrónovej šťavy, soli a cesnaku. Ide o zdravú pochúťku, ktorá sa konzumuje ako príloha k mäsu, falafelu či ako dip k zelenine.
Čo ak vám povieme, že momentálne je najmodernejšie konzumovať hummus netradične, a to nasladko? Recept na čokoládový hummus je nesmierne zdravý, vhodný aj pri diétovaní či striedmejšom stravovaní a je vysoko návykový. Zamilujú si ho najmä vaše deti, ktoré si ho budú mýliť s nutellou!
Skús aj toto: Recept: Najlepšie jablkové pité od babičky
Ingrediencie
Na jednu väčšiu porciu čokoládového hummusu budete potrebovať:
- 400 g konzervu cíceru
- 4 lyžice kokosového mlieka
- 5 lyžíc pravého nesladeného kakaa
- 3 lyžice javorového sirupu (prípadne medu)
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 kávovú lyžičku vanilkovej esencie (nemusí byť)
- štipku soli
- Voliteľné ingrediencie: kúsky čokolády na posypanie, ľubovoľné ovocie na namáčanie
Bude sa ti páčiť: Vieš, ako a s čím skombinovať bielu košeľu? Naučíme ťa to!
Postup prípravy
Na hummus správnej konzistencie budete potrebovať výkonný mixér. Všetky ingrediencie doň nahádžte a zmixujte, ako vo videu vyššie. Pozor, cícer z konzervy je v slanom náleve, preto je nutné ho pred mixovaním poriadne prečistiť. Sladký hummus podávajte s ľubovoľnými prílohami, ako sú piškóty alebo vaše obľúbené ovocie.