Recept na jablkovo-škoricové rožteky, ktorým nik neodolá

Jablková sezóna je už nejaký ten čas v plnom prúde, preto je najvyšší čas pripraviť si chutnú a hlavne rýchlu a jednoduchú pochúťku, akou sú jablkovo-škoricové rožteky. Sú chutné na raňajky ako štart do nového dňa, ale aj ako sladká pochúťka za obedom, ktorá vám osladí život. Pripravte ich svojej návšteve a uvidíte, že zo stola zmiznú v priebehu niekoľkých minút. Také sú neodolateľné!

Jablká sú sladké, voňavé, šťavnaté a chutné, dodajú vám energiu a navyše sú plne vitamínov (A, B1, B2, B6, B12, C, E, K), kyselín a ďalších zdraviu prospešných zložiek. Vďaka ich zloženiu dokážu znížiť krvný tlak a hladinu cholesterolu, posilňujú imunitný systém, posilňujú ďasná, pôsobia močopudne, čistia črevá, podporujú trávenie, atď. Dosť bolo všeobecne známych informácií, vyťahujte lístkové cesto z chladničky (poprípade mrazničky) a poďte si spolu s nami pripraviť túto jednoduchú pochúťku!

Vyskúšaj tiež: Recept na špaldové cookies s kakaom: Na nerozoznanie od pravých!

rožteky z lístkového cesta

Zdroj: Shutterstock®

Na rožteky budete potrebovať:

  • lístkové cesto
  • hnedý cukor
  • škoricu
  • muškátový oriešok
  • orechy (podľa vlastného výberu)
  • jablká
  • maslo
  • práškový cukor
jablkové rožteky

Zdroj: Shutterstock®

Najprv si rozpracujeme lístkové cesto. V prípade, že ste si kúpili už predpripravené rozvaľkané cesto, tak máte o starosť menej. V prípade, že ste stavili na mrazené lístkové cesto, tak si ho najprv nechajte rozmraziť a následne ho rozpracujte na hladkej múke. Pripravené lístkové cesto nakrájajte na trojuholníky a tie posypte hnedým cukrom, mletou škoricou a mletým muškátovým orieškom.

Následne na cesto nasypte posekané orechy (tento krok môžete pokojne vynechať) a na každý trojuholník položte mesiačik jablka. Poprípade môžete staviť na verziu s nahrubo nastrúhaným jablkom, ktorá je rovnako chutná. Cesto zvinieme a vytvoríme rožteky. Takto pripravené rožteky poukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme roztopeným maslom, posypeme hnedým cukrom a pečieme do zlatista pri teplote 180 °. Cukor trošku skaramelizuje, vďaka čomu rožteky získajú neodolateľnejšiu chuť. Hotové rožteky ešte na záver posypeme práškovým cukrom a konzumujeme.

P.S: Najlepšie sú ešte teplé, avšak dávajte pozor, aby ste si neprivolali žalúdočné ťažkosti a nepopálili hrdlo.

Odporúčame: Recept na domácu vegetu: Zdravá, poctivá a vhodná aj pre deti

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

14 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

02.10.2018 08:02

Rada vyskúšam i takúto variantu, vďaka!

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

02.10.2018 12:19

Hneď by som si aspoň jeden ochutnala.

Vaše meno:

Monika Filípková

Monika Filípková

02.10.2018 12:57

Jabĺk plná pivnica, už neviem pomaly čo s nimi, tak rada privítam nové recepty ako práve tento. Mňam!

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

02.10.2018 14:24

Vyzeraju skvele,ďakujem za recept.

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

02.10.2018 18:30

vyzerajú dobre

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

02.10.2018 19:25

výborne vyzerajú, ešte lepšie asi chutia

Vaše meno:

Helena Zobková Šimurdová

Helena Zobková Šimurdová

02.10.2018 20:01

Podobné rožky pečiem. Zbiehajú sa mi slinky, asi zajtra pečiem.

Vaše meno:

Erika Jajčišinová

Erika Jajčišinová

03.10.2018 21:41

Klasická ale aj tak kombinácia ingrediencií, výborný recept.

Vaše meno:

Jana Džavanová

Jana Džavanová

05.10.2018 15:17

davate tu same chutovky. jablka a skorica patria k sebe, receptik je jednoduchy, najradsej mam vsak pite, jednoduchy kolacik a vyyyyborny. nieco podobne ako toto tu robim aj ja, ale zabalim ich do satky . odkukala som od kolegyne, je to mnamka

Vaše meno:

Simona Záhumenská

Simona Záhumenská

09.10.2018 01:22

Ďalší recept, ktorý vyzerá skvele a určite ho vyskúšam :-)

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

10.10.2018 11:28

receptov nikdy nie je dosť..

Vaše meno:

Ján Komada

Ján Komada

10.10.2018 15:44

priatelka ich robieva často sú užasné

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

14.10.2018 10:31

vyzerajú úžasne..jabĺk je v tomto období dostatok tak vyskúšam..

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

17.10.2018 14:37

jednoduché a chutné i voňavé

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.