Klasika klasík, aj takto by sa dala nazvať omeleta, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu, no o to lahodnejšia. Ak ju dokonca skombinujete s ingredienciami, ktoré preferujete, budete mať nebíčko na tanieri. Avšak aj taká klasika akou je omeleta, sa dá vždy vylepšiť, najmä ak do nej pridáte možno netradičnú surovinu.
Skúšali ste už zmiešať vajíčka s jablkom? Ak vám to nepríde ako najvhodnejšia kombinácia, tak verte nám, určite sa nenechajte odradiť, pretože chuť takejto omelety je skutočne famózna. Neveríte nám? Tak si ju určite vyskúšajte pripraviť podľa nášho tradične netradičného receptu.
Na prípravu omelety budete potrebovať:
- párky Mecom
- 5 vajec
- 1 rožok
- 1 jablko
- ½ dcl mlieka
- jarnú cibuľku
- mozzarellu
- soľ, muškátový oriešok, šalviu
Postup prípravy
Netradičnú omeletu si pripravíte veľmi jednoducho. V prvom rade si suroviny, ako je rožok, párky, jarná cibuľka nakrájajte na kolieska. Jablko a mozzarellu si zase nakrájajte na menšie kocky. Samozrejme, jablko nezabudnite poriadne umyť, poprípade ho môžete ošúpať a do omelety pridať olúpané.
Následne si do misky rozbite vajíčka, primiešajte do nich mlieko, soľ, trošku muškátového orieška (s tým opatrne, pretože má príliš prenikavú chuť) a štipku šalvie. Všetko spolu poriadne premiešajte.
Teraz už stačí len vytiahnuť zapekaciu misku, naukladať na spodok nakrájaný rožok, na vrch vyliať všetku pripravenú zmes a vložiť do vyhriatej rúry. Omeletu pečte pri 180 °C dovtedy, kým nebude úplne hotová.
Nakoniec už len naservírujte a vychutnajte si raňajky, ako sa patrí. Veď nie nadarmo sa hovorí: „Raňajkuj ako kráľ“. No a tieto raňajky kráľovské rozhodne sú!
Odporúčame: RECEPT: Sviatočné rolky (rožteky) pre hostí