Kto by nemiloval muffiny? Nie im rozhodne nepovie žiadny milovník sladkých maškŕt. Dozaista je z nich nadšená i každá gazdinka, keďže sú veľmi ľahké a rýchle na prípravu. V jednej miske vymiešame cesto, naplníme košíky a šup s nimi do rúry. Navyše sa dajú pripraviť v mnohých príchutiach, takže vždy môžu byť iné. Dá sa s nimi hravo experimentovať. Výborné sú jablkovo-škoricové muffiny i muffiny s kúskami čokolády a jahodami.
Dokonca ich môžete pripraviť na slano. Kto dáva prednosť slanému, môže vyskúšať syrové muffiny so slaninou. A aké muffiny sme si pre vás dnes pripravili my? Nuž, na svoje si dozaista prídu milovníci chuti kokosu a čokolády. My sme tieto kokosové muffiny s kúskami čokolády, ktoré sú navyše plnené čokoládovým krémom, pripravili v praktických silikónových formičkách. Z nich po upečení takmer samé povypadávali a už len čakali, kým sa do nich niekto zahryzne. Neváhajte a zamaškrťte si na nich spolu s nami!
Vyskúšaj aj: Špagety s pestom z medvedieho cesnaku a cuketou
Budeme potrebovať:
- 1 hrnček strúhaného kokosu
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 1/4 hrnčeka oleja
- 1 vajce
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 100 g horkej čokolády na varenie
- čokoládovú alebo lieskovo-orieškovú nátierku na plnenie
- silikónové alebo papierové formičky na muffiny
Postup prípravy:
- Najskôr si v miske zmiešame suché ingrediencie, čiže kokos, múku, prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajíčko, mlieko a olej. Poriadne vymiešame hustejšie cesto.
- Čokoládu na varenie si nakrájame na menšie kúsky a primiešame do cesta.
- Následne môžeme začať plniť košíky. Silikónové formičky môžete poukladať na obyčajný plech, ak používate papierové, potrebujete špeciálny plech na muffiny.
- Do formičky dáme na spodok vždy len trochu cesta. Potom do prostriedku umiestnime malú lyžičku čokoládovej alebo lieskovo-orieškovej nátierky a tú prikryjeme opäť cestom. Každý košíček by mal byť naplnený približne do 3/4, pretože sa cesto pri pečení ešte nadvihne.
- Pripravené muffiny pečieme do zlatista pri teplote 180 °C asi 20 minút. Po ochladnutí podávame. Dobrú chuť.